top of page

lör 19 okt.

|

Stockholm

AYURVEDA & ENERGI

Fördjupningsutbildning för yogalärare. The Art of Self-Healing.

AYURVEDA & ENERGI
AYURVEDA & ENERGI

Tid och plats

19 okt. 2024 09:00 – 20 okt. 2024 15:30

Stockholm

Om evenemanget

THE ART OF SELF-HEALING  

Ayurveda, Energi & Medvetande 

med Ayurvedisk läkare and yogamaster Ulrica Norberg

Fördjupningsutbildning för Yogalärare

(Denna modul är en del av vår Yoga for Life utbildning 500 hr men du kan läsa den som en fristående kurs) 

DATUM: 19-20 oktober 2024

TID: Lördag  9-17.30 Söndag 8-15.30 

PLATS: Yoga Shakti, Högbergsgatan 30A, Stockholm + Livestream ONLINE

PRIS: 4100 sek

I priset ingår all undervisning, kursmanual, individuell pulsläsning samt specialmaterial till ett värde av 3000 kr.

FÖRKUNSKAPER: 200 hr Yoga teacher training och erfarenhet av pranayama samt en grundlägganded kunskap och förståelse av Ayurveda.

Vi människor är självläkande varelser. Vår kropp har en mängd system som samarbetar för att ta hand om allt vi utsätts för. Ett imunförsvar som kämpar mot bakterier och virus, huden som kan läka sår, matsmältningssystem som kan omvandla föda till energi och respirationsystem som kan omvandla en gas till kraft och ett utrensningssystem som kan föra ut slaggprodukter ur kroppen på olika sätt. Dessa är bara några. 

På den här kursen fokuserar vi oss på sätt vi kan hjälpa kroppen till ökad läkning. Ju mer vi förstår hur energi och medvetande fungerar desto bättre kan vi tillämpa metoder för att nervsystemet, som är den sammanlänkande enheten mellan kroppens system, ska kunns arbeta optimalt. För när det sker, kan organen nå bättre balans, hjärna få mer syre, hjärtat undviker att bli överbelastat och sinnena kan arbeta mer för oss, än mot oss (som de tvingas till när vi är i obalans). 

Vi kommer att börja dagarna med en fördjupning av hur yoga och Ayurveda ser på förhållandet mellan energi och medvetande samt rena tekniker för att skapa en tydligare insikt kring dessa aspekter inom oss samt i världen utanför. Och hur vi kan påverka dem att komma i bättre samklang. Därefter fortsätter vi att titta lite djupare på vad som menas med sk. Sattvisk balans. Just hur vi kan nå ökad homeostas, jämvikt i kropp, sinne och själ. Inom Ayurveda kan man titta på detta via en mängd olika sätt. Här har vi valt att studera funktionalitet gällande kraft. Så en del kommer att handla om hur vi kan väva in Ayurveda med Asana och pranayama praktik. 

Alltså hur vi kan förstå hur vi använder energi på olika sätt och för olika syften. Men även titta på den mer kliniska delar av Ayurveda som matsmältningen, vikten av andetaget och på varför det är viktigt att förstå individualitet för att lyckas med självläkning. 

Dina lärare undervisar omlott under helgen kring ämnen som energi, yoga & medvetenhet, Ayurvedisk medicin (och kommer att koppla det till den västerländska medicinen och se till likheter och skillnader dem emellan) samt grunderna i mångtusenårig energimedicin. 

INNEHÅLL: 

Klinisk Ayurveda

Energi, kropp och hållning 

Somatik och medvetande 

Conscious living 

Pranic foods – The Art of Healing Eating. 

Food as medicine Digestion- Ojas, Ama, Tejas

Ayurvedic asana & pranayama

Du kommer att få ett kurskompendium och en rekommendation på litteratur du kan läsa innan, under och efter utbildningen. Efter godkänd utbildning får du ett Certificat på 30 hr Yoga Alliance Continuing Education.

LÄRARE:

Dr. Sangeeta Balakrishnan är legitimerad Ayurvedisk läkare med över 20 års klinisk erfarenhet. Hon är baserad i Stockholm, Sweden.  

Ulrica Norberg  har över 30 års erfarenhet av yoga och meditationspraktisering samt har undervisat och utbildat i över 25 år. Ulrica är en initierad Yogiraj, yogamästare, ayurvedisk terapeut, andningscoach, författare, journalist och livscoach med ett särintresse i energimedicin och självläkande. 

HAR DU FRÅGOR?

Vi hjälper dig gärna!

MAIL: info@yogaforlife.nu

TELEFON: 08-10 52 71

Biljetter

Pris

Antal

Totalt

 • Ayurveda & Energi

  4 100,00 kr

  MOMS inkluderad

  Fördjupningsutbildning för yogalärare

  4 100,00 kr

  MOMS inkluderad

  0

  0,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page