top of page

fre 20 okt.

|

Stockholm

YINYOGA Fortsättning

Fördjupa dig i yinpraktiken, utveckla din pedagogik och lär dig mer om mötet mellan vetenskap och energimedicin.

YINYOGA Fortsättning

Tid och plats

20 okt. 09:00 – 22 okt. 16:00

Stockholm

Om evenemanget

MOVE FURTHER and DEEPER INTO THE SCIENCE AND PRACTICE OF YIN

För dig som vill lära mer och få ett 50 hr certifikat i yinyoga.

Denna utbildning är en påbyggnad för dig som gått YOGA FOR LIFE  (eller annan kurs i liknande utsträckning) grundläggande kurs (25 hr) i yinyoga. Du får efter utbildingen ett certifikat. 

Denna utbildning kan räknas om en sk. Continuing Education för dig som har en YA certifiering. 

Du får här möjligheten att få än mer mer kunskap om vår kropps myofasciala strukturer och hur de kan påverkas på olika sätt genom placering, avlastning, andning, fokus mm. Hillevi och Ulrica kommer också att visa hur yinpraktiken kan anpassas efter grupp, individ, ändamål och effekt samt om olika fruktbara sätt att kombinera yinpraktiken med annan träning, yogapraktik, meditation och andningsträning. 

Helgen kommer att innebära att du kliver ut med mycket praktik i kroppen, fördjupad kunskap om nervsystem/fascia/individualitet/energimedicin och än fler tekniker, fler variationer på positioner, rörelseanalyser samt hur man kan öka individanpassningen av yinyogapraktiken.  

Utöver det tittar vi även på hur vi med yinyoga kan öka kraften inuti oss själva. 

Yin yoga är en metod som handlar om att devalvera spänningsmönster i kropp, sinne och själ. Med syfte att hjälpa muskler slappna av och på så sätt göra de mer vakna och alerta, släppa slaggprodukter och minska stelhet, stress och ömhet i kropp och sinne. 

Dina lärare Ulrica Norberg och Hillevi Borga har utövat yin sedan länge och har utbildat flertalet av lärarna i Skandinavien. I denna unika utbildning som fokuserar sig mer på en funktionell yinyogapraktik, får du ta del av deras omfattande erfarenhet, kunskap och kloka insikter. 

DATUM: 20-22 oktober 2023

PLATS: Stockholm (Högbergsgatan 30A) + ONLINE via ZOOM 

PRIS:  5500 sek inkl moms

Earlybirdpris 5000 kr gäller tom 1 augusti 2023

Yogiraj Ulrica Norberg var en av de första att ta in Yinyoga i Skandiavien i början av 2000-talet och hennes bok YINYOGA blev en bästsäljare när den kom ut 2013. Ulrica väver samman sin egen lågna erfarenhet av praktiken med hennes utbildningserfarenhet både från yoga, energimedicin och lång akademisk utbildning. Hon representerar en mer individanpassad yinpraktik, där det handlar om att utgå från förutsättningar i stunden med syfte att skapa större funkntionalitet i kropp, sinne och själ. Inte om att hänga i ligament eller stretcha sönder vävnader. Yin har sedan dess start inom Raj asana traditionen handlat mer om spänningar, hur vi kan hjälpa muskler att slappna av samt om att lära sig arbeta mer inkännande, intuitivt och avspännande.  

Hillevi Borga är en erkänd Leg Fysioterapeut och yogalärare som i över 20 år specialiserat sig på manuell terapi men även på studier i biomekanik och neurofysiologi och hon finner att en yinpraktik mer fokuserad på sinnlighet, inkänning, individualiet och nervsystem är en av de mest läkande och stärkande formen av yoga och ett ypperligt komplement till annan träning. 

INNEHÅLL: 

Filosofi

Anatomi, neurologi, fysiologi

Energikroppens språk och kommunikation

Energiteori och praktik

Applicering och träning på metod

Yinpraktik för olika kroppar, syften och behov

Praktik

Yinpraktikens unika pedagogik

Meditation och reflektionsträning

Teorier om avspänning & avspänningspraktik

Fråga oss gärna om du undrar över något. 

VÄLKOMMEN!

Biljetter

Pris

Antal

Totalt

 • EARLY BIRD Yin

  5 000,00 kr

  MOMS inkluderad

  Försäljningen slutar

  01 aug. 07:00

  Boka innan 1 augusti och få 500 kr rabatt. Meddela oss om du önskar deltaga online eller på plats i studio.

  5 000,00 kr

  MOMS inkluderad

  0

  0,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang