YINYOGANÄSTA UTBILDNING: 
Module 2   17-19 September, 2021 Stockholm


YINYOGA – En väg till minskad stress i kropp, sinne och själ

Är du intresserad av neurofascial och neuromuskulär vetenskap? Av att veta mer om kopplingen mellan det mentala och fysiska? Mellan andlighet och vetenskap?  
Hur spänning och stelhet i kroppen uppstår och hur nervsystemet påverkas av stress och obalanser? Hur man kan stävja spänningsmönster och öka kraft, cirkulation och inre ro? Använda yinyoga för att förbättra andning, smidighet, cirkulation, ork, välbefinnande, mental kraft och muskelstyrka? Önskar du studera för lärare med lång, bred och djup kunskap som står lika stadigt i vetenskap som i energetiska läror? 

Då är denna utbildning något för dig.
Här fokuserar vi på att titta på vad yinyoga är, dess filosofi, rörelselära, anatomi & biomekanik, Neurologi och fysiologi, psykologi, energilära och individanpassning av praktik.

Yinyoga är ett ypperligt komplement till livet och träning då vi i denna praktik arbetar med att tryckutjämna spänning i kroppen så att cirkulation av prana livskraft kan flöda bättre i oss individer. Livskraft kan ses som förmågan alla kroppens system samspelar, ju bättre samspel desto mer balanserad är vi som människor och uppnår då en bättre hälsobalans, homeostas. Yinyoga fungerar utmärkt som en väg till att öka smidighet, inre fokus och mentalt välbefinnande. Som en sinnlig återhämtning och fysisk kraftökning. Genom att släppa på spänningar i myofascian (muskelvävnad och fascia).

Denna utbildning är designad av Ulrica Norberg, som har decennier av erfarenhet från olika yogastilar (yin yoga sedan 2000), meditation och personlig utveckling från olika områden och traditioner. Hon bugar sig ömt för yogatraditionen men ömmar även för vetenskap och utveckling och ser goda vinster när vi okar samman dessa studieområden. En individs yogapraktik blir alltid mer effektiv om man tar hänsyn till behov istället för att grunda sina antaganden i sinnets nyckfullheter. Så om vi skulle kunna förstå sinnet bättre, använda oss av sinnet och stärka upp oss själva inifrån och ut, hur skulle det påverka vår helhetshälsa?
Mycket.  Det är här det blir spännande att utforska sambandet mellan kropp, sinne och själ genom att titta på hur hjärnan och nervsystemet funkar, vad som påverkar det och hur vi kan genom kloka tekniker och anpassningar, successivt hitta fram på vägen emot ett rikare och mer hälsosamt liv.  

SPÄNNANDE MED SPÄNNING 
Bara att leva skapar olika avtryck i kropp och sinne. Vi lagrar spänning i mönster. Så genom att se dessa mönster som en karta, kan vi börja leta oss fram till vart spänning har sitt fäste. Och när vi samspelar med kroppen (placerar oss i olika positioner), andningen (som ett sätt att fokusera och styra uppmärksamhet) och sinnet (genom koncentrationsövningar), kan vi avlasta kroppsmönster och stävja djupa spänningar och stelheter i kroppen.  Spänningar som inte hanteras ser vi ökar åldrandet, minskar cirkulation, ger sämre ledhälsa, ökad mental stress och skapar olika slags obalanser. Yin Yoga är bevisat att märkbart förbättra kroppens cirkulation och är ett viktigt verktyg för stressreduktion och energibalansering. Dock bara om det utförs på ett sätt där vi inte stretchar ledfascia och ligament utan mer verkar på att mjukt och försiktigt minska stramhet i muskler. Inte dra i senor och ligament, vilket bara gör kroppen instabil. Här behöver vi veta mer om anatomi och neurologi vilket du får god insikt i under utbildningen.  

TVÅ STEG
Utbildningen är upplag på två moduler där första delen ligger på 50 timmar (40 timmar är lärarledda och 10 timmar är hemstudier) och fokuserar på grunderna i yinyoga, hur man upprättar en egen praktik och även hur man som yogalärare kan koppla på denna kunskap och lära ut yinyoga i yogasalen. 

Modul två om 35 hr handlar mer om fördjupad rörelselära, hur en yinyogapraktik kan individanpassat i större utsträckning samt hur yinyoga kan verka återhämtande och uppbyggande. Ytterligare går vi in djupare i hur man kan förena yinyoga med annan träning och former av kontemplativ praktik. 

Efter de två modulerna får du 85 timmar och för dig som yogalärare kan du tillgodoräkna dig detta som sk. Continuing Education enligt Yoga Alliance då vi är sk. YACEP* (Yoga Alliance Continuing Education Provider) samt denna utbildning kan fungera som en specialisering i vår 500 hr yogalärarcertifiering. 

KURSPLATS:
Stockholm samt Livestream online

TIDER:
kl 9-16.30 dagligen

KURSLÄRARE

Ulrica Norberg, Hillevi Borga och Lotta Norberg samt på vissa moment bjuder vi ibland in Gästlärare. 

KOSTNAD: 
Modul 1 9500 sek 
Modul 2 

PAKETPRIS modul 1/2: 

ANMÄLAN och mer information


*YACEP

This trainings falls under YACEP; a qualified Yoga Alliance Continuing Education Provider, so this training will grant those with a yoga teacher certificate the hours towards your continuing education. Certificate of completion for this program will be issued to those who have successfully completed the written assignment and attended all hours of the course, as applicable.

Information

17 september, 2021

Venue:

Stockholm+Livestream