YOGA ANATOMIFunktionell anatomi möter energetisk anatomi

Kontakta oss för alla eventuella frågor

OM UTBILDNINGEN

MODUL 2: 1-2 DEC 2021

MODU 3: 3-5 DEC 2021

Denna omfattande och genomtänkta utbildning framtagen av duon Ulrica Norberg (Yogalärare och yogaterapeut) Hillevi Borga (Fysioterapeut och Yogalärare) fokuserar på att belysa som händer anatomiskt, fysiologiskt, neurologiskt och biomekaniskt när vi utövar yoga; vad som händer när vi använder kroppen som redskap i olika asanas, pranayama, bandas etc.

Hillevi och Ulrica har utvecklat denna kurs över åren och den är nu sammansatt på totalt 50 hr, där du som yogalärare kan registrera denna fördjupande workshop som sk. Continuing Education. Oavsett om du är nybörjare i yoga, är lekman i ämnet anatomi, arbetar som yogalärare eller bara har yoga som din passion och vill lära dig mer av erfarna lärare med mycket kunskap och rutin i området, då har du här en kurs som kan vara för dig.

Du når större förståelse och insikt i hur kroppen är uppbyggd och fungerar och hur man bäst skapar balans rent fysiskt i yoga samt hur vårt sinne påverkas av obalans kontra balans. Vi tittar på vanliga obalanser och på hur man kan yoga utan att skada sig samt vad man kan tänka på om man skadat sig/utövar yoga med skador eller obalanser.

Denna workshop riktar sig till yogalärare, kroppsterapeuter och utövare av yoga som vill fördjupa sina kunskaper om yoga i relation till anatomi, fysiologi och biomekanik. Kursen är en suverän påbyggnad för yogalärare som vill fördjupa kunskaper i att göra yogaträning mer individualiserad och terapeutisk samt för yogautövare som önskar veta mer om kroppens anatomi, fysiologi och hur leder och ligament påverkas av en yogapraktik.

Modul 1
The foundations of Functional Yoga Anatomy – Anatomy and Effect
(20 hrs)

Här fokuserar vi på funktionell yoga anatomi; att skapa förståelse för skapa aktiva muskelkedjor för yogautövande; att stabilisera och skapa rörlighet. Vi tittar på led, muskel, fascia, alignment, vad alignment och stabilisering är och vikten av det i yogautövning, vad rörlighet är och vikten av det i yogautövning.
Fokus ligger på hur man skapar största möjliga effekt och minska skaderisk i utövandet av positionerna. Denna modul ger dig kött på benen gällande anatomi med fokus på Yogautövning.
Oavsett om du redan har mycket kunskap om detta kommer du att få ut mycket av kursen, samt även om du inte har mycket kunskap om anatomi är det ett perfekt fokus för att fördjupa dig i vikten av att kunna mer om kroppen och hur den ser ut och fungerar för att stärka din närvaro i don yoga eller undervisning. Kurskompendium ingår.

Modul 2
Building your brain, building your reality – Physiology, Brain and Body (15 hrs)

Här fokuserar vi på fysiologi,  respiration, nervsystemet, neurofysiologi. Vi tittar på hur stress påverkar vår yoga utifrån ett anatomiskt perspektiv. Vi tittar även på andningen och fysiologi. Modul 2 fortsätter där modul 1 slutar med mer individualisering, terapeutisk anpassning i positioner men även mer om nervsystem, hjärna mm.
Kurskompendium ingår.

Modul 3
Advanced Functional Anatomy – Biomechanics, Integrative Anatomy (15 hr)

Under denna modul fördjupar vi oss i analys av Yoga Asanas. Vi lägger dem under lupp och analyserar hur vi kan modifiera dem efter individen, med hänsyn till eventuella skador/obalanser, tittar på hur vi kan få dem att ge en mer terapeutisk effekt, hur vi kan avancera våra asana, modifiera dem för att uppnå olika effekter i fascia/muskelsystemet (aktivera/avspänna) samt hur vi kan lägga upp olika sekvenser för olika syften. Du får lära dig hur du kan kombinerar olika yogastilar utifrån ett anatomiskt perspektiv så som Yinyoga med Pranayama, Restorative Yoga, Meditationsträning och mer Aktiv, flödande yoga.
Kurskompendium ingår.

Lärare

Ulrica Norberg och Hillevi Borga har känt varandra länge. Det började med att Hillevi kom på Ulricas klass på 90-talet. Och Ulrica tog en behandling av Hillevi. Sedan dess har det blivit många samtal, umgänge och utbildningar för varandra och tillsammans under andra. De delar ett intresse för yoga, mediation, anatomi, biomekanik, kultur, konst och livet. Du träffar dessa två lärare under utbildningen.

Ulrica Norberg är en av Europas mest erfarna och rutinerade yogalärare med världen som sitt arbetsfält, initierad sk. Yogiraj (Yogamästare), yogalärar utbildare, föreläsare, inspiratör, medicinsk journalist, kreativ coach, yogaterapeut och yoga och meditationslärare (500+ERYT).

Hillevi Borga är Leg. Fysioterapeut sedan över 20 år med specialisering i OMT, har utbildat sjukgymnaster och anatomer, samt är certifierad yoga och meditationslärare (500 ERYT), yogautbildare och inspiratör. Hillevi har en unik kompetens med sin långa erfarenhet i båda områden och är en flitigt anlitad specialist i ämnet.

YACEP

Alla moduler av ger tillsammans 50 hr Yoga Anatomiutbildning.
Ger Continuing Education credits för dig som är RYT enligt Yoga Alliance då Ulrica Norberg är så kallad YACEP certifierad.

Kurstider: 9.00-16.30 varje dag.  Lunchrast 12.00-13.00
Kursplats: YogaShakti Slussen, Stockholm

Pris:
Modul 1: 3700 SEK (inkl. moms)
Modul 2: 2700 SEK (inkl. moms)  BILJETTLÄNK: https://www.yogaforlife.se/product/funktionell-anat…-anatomi-modul-2/ 
Modul 3: 3700 SEK (inkl. moms) BILJETTLÄNK:  https://www.yogaforlife.se/product/funktionell-anat…-anatomi-modul-3/

Paketpris:
Modul 1 & 2: 6100 SEK (inkl. moms) Du sparar 300 sek
Modul 1-3: 9000 SEK (inkl. moms) Du sparar 1100 sek

Anmälan & info: För mer information och anmälan, vänligen maila info@yogaforlife.nu
Köp villkor: För att läsa våra köpvillkor vänligen klicka här.

Information

1 december, 2021

Venue:

Stockholm

REGISTER