woman in white tank top and panty

YOGA FOR LIFE 200

YOGALÄRARUTBILDNING 250 timmar

Yoga Alliance Certifierad Utbildning.


Tilltalas du av yoga och meditation, utövar du dessa konstarter och önskar fördjupa dig mer i dess läror, filosofi och tradition som ett sätt att leva ett liv i större skärpa, mening och balans?

Eller längtar du efter att förmedla yoga till andra men på ett sätt som känns integrerat i dig själv och genom den du är och de förmågor och begränsningar du har?

Vill du ha en gedigen utbildning med gott renommé, med oerhört kompetenta och erfarna lärare som arbetat över 20 år med yoga och undervisning?

Önskar du en utbildning med stringens, högt i tak, transparens och tolerans?

Då är denna utbildning något för dig.

Utbildningen följer mer den traditionella lärar- elev formen där saker och ting får ta tid och mogna, där vi arbetar in kunskaper i ett lugnare tempo med fokus på integration, individualitet och intoning. Vår intention är att länka samman en anrik tradition med den moderna människan och se hur vi kan inbringa integritet i individualiteten samt nyansera det gamla för att hitta en kokare livs- och hälsorytm för oss som personer.

De första 50 timmarna fokuserar mer på hur man bygger en egen yogapraktik. Därefter tonar vi in djupare i form av djupare studier i anatomi, fysiologi, psykologi, filosofi, pedagogik, teknik, rörelseanalys mm.

Detta format passar dig som vill ta dina yogastudier djupare i ett format som ser mer till individen. Hur du kan utöva yoga utefter där du är och vad du behöver i stunden. Hur man bygger upp sin hälsa inifrån och ut samt förstår vad medvetande, energi och hur vi kan föra samman det kroppsliga och mentala för att stärka vår själ och liv. Inte vara inom oss utan även utanför oss. Mot slutet av utbildningen kommer vi in på individuell pedagogik; hur vi kan lära ut till olika nivåer, olika individer och respektera och hedra olikheter och bjuda in alla till yoga.

YOGA FOR LIFE utbildningen är en möjlighet att fördjupa dig i yoga, meditation och personlig utveckling och ta din förkovring i yoga i ett lugnt och mjukt tempo, i en mindre grupp av deltagare, där tempot anpassas mer efter gruppen än i normala fall på lärarutbildningar. Här handlar det mer om att lära för livet än för stunden. Vårt fokus ligger på att lära sig integration av yoga i livet och på mattan innan man lär ut till andra. Att uppnå förståelse för teknikerna och dess syfte, mål och intention är lika viktiga som att utföra och träna på dem.

NÄSTA KURSTART:

4 FEBRUARI – Få platser kvar!

KONTAKTA OSS för frågor eller funderingar eller ansök direkt nedan. 


Utbildningsstruktur

YOGA FOR LIFE grundutbildning följer mer den traditionella lärar- elev formen där saker och ting får ta tid och mogna, där vi arbetar in kunskaper i ett lugnare tempo med fokus på integration, individualitet och intoning. De första 50 timmarna fokuserar mer på hur man bygger en egen yogapraktik och får den hållbar, utvecklande, spännande och trygg.

Därefter tonar vi in djupare i form av djupare studier i anatomi, fysiologi, psykologi, filosofi, pedagogik, teknik, rörelseanalys mm. Och fördjupar yogaundervisningen fram emot att hur man kan undervisa andra. Denna kunskap kan man även ta in i vilket yrke som helst. Det handlar om ledarskap, egen etik/moral och hälsokunskap.

Denna utbildnings format passar dig som vill ta dina yogastudier djupare i ett format som ser mer till individen. Hur du kan utöva yoga utefter där du är och vad du behöver i stunden. Vi kommer att belysa individuell pedagogik; hur vi kan lära ut till olika nivåer, olika individer och respektera och hedra olikheter och bjuda in alla till yoga. Du får studera i din takt under April- December. Vi har inga salstentor utan hemuppgifter du lämnar in till din handledare under utbildningens gång.

Yoga For Life 200 utbildningen innebär 220 hr lärarledd undervisning, och 30 hr självstudier. Du träffar oss lärare Live i klassrumsmiljö, på och av mattan,  under 200 timmar. Därutöver studerar du hemma med onlinebaserad undervisning (du får över 50 timmars material) samt du har hundratals timmar i yogaklasser online för egen träning hemma som stöd under din utbildning. Som en egen yogastudio i hemmet. I de flesta andra 200 hr yogautbildningar är det 174-180 lärarledd tid och 20 hr självstudier. Så här får du mer tid med dina lärare och större fokus ligger på att skapa utrymme för förståelse, frågor, reflektion, diskussion och även teknikträning.

Ni är cirka 20 st i gruppen och vi kommer att träffas på veckoslut, över långhelger samt en vecka på sommaren mer i retreatform.

Kursinnehåll

Anatomi
Biomekanik
Fysiologi
Ayurveda
Yogahistorik och filosofi
Studier av klassiska yogaskrifter
Chakrasystemet
Andningsteknik och andningsträning; Pranayama
Andningslära
Restorative yoga – Återhämtning och avspänning
Prenatal Yoga – Anpassa yoga för gravida
Meditations lära
Meditation
Energiteori
Röstträning
Pedagogik
Yogiskt ledarskap
Personlig utveckling- hitta metoder för integration
Asanastudier – yoga positioner. Teknik och metodik
Rörelseanalys
Chanting

LÄRARTEAM

Ulrica Norberg
(E-RYT 500 yogalärare, Yogiraj, yogaterapeut, författare och föreläsare)

Lotta Norberg
(E-RYT 500 yogalärare och Distriktssjuksköterska)

Pia Wallberg
(RYT 500 yogalärare och KBT- terapeut)

Hillevi Borga
(E- RYT 500 yogalärare och Leg. Fysioterapeut)

Chungmei Lee
(E-RYT yogalärare)

Rikard Skogberg
(E-RYT yogalärare och Osteopat)

Ibland bjuder vi även in gästlärare i specialområden under utbildningen.

Du kan träffa Ulrica, Pia och Hillevi för online yoga på Yogobe

(Om du är ny till tjänsten, kan du testa kostnadsfritt i 30 dagar med koden “YOGAFORLIFE”).

grayscale photo of naked man

NÄSTA KURSSTART

4 FEBRUARI 2021

Kursdatum

4-7 februari
26-28 mars
23-25 april
28 juni- 3 juli (Sommarveckan i Varberg)
18-22 augusti (Anatomi workshop)
10-12 september
8-10 oktober

Plats:

Vi kommer att hålla till på YOGA SHAKTI, på Södermalm i Stockholm.

Förutom på sommarveckan då vi kommer att vara på Asia Spa/Varbergs Stadshotell i Varberg.

Pris:

51 500 sek inkl moms / ex moms om du är företag.

I priset ingår kursmanual, all undervisning, handledning under hela utbildningstiden, personliga program, YOGOBE prenumeration i 6 månader, 2 Online kurser för hemstudier, 1 av Ulricas böcker samt certifiering.

Övrig kurslitteratur och lunch tillkommer utöver detta, samt kostnaden för mat och logi under sommarretreatet.

Vidare information

De tekniker vi kommer att arbeta med kommer ifrån Klassisk Hathayoga, Anusarayoga, Vinyasayoga, Iyengaryoga, Yinyoga, Restorative yoga, klassisk tantrafilosofi, Zen, ISHTA yoga, kriyayoga, Personlig utveckling, Mindfulness, Pranayama och meditation.

Du tilldelas en kontakt lärare, som är en av dina kurslärare, som kommer att vara din handledare under utbildningen. Du skickar dina hemuppgifter till din handledare samt samt du kan boka in PT- yoga med din mentor till förmånligare pris.

Efter utbildningen kommer du att kunna hålla i Vinyasayoga klasser, Hathayogaklasser, avspänningsklasser och även meditation- och andningsklasser. Du kommer att kunna lägga upp dina egna yogaprogram för egen träning.

Det ingår examination för att erhålla certifikat, dock ser examinationen annorlunda ut än på andra utbildningar. Vi arbetar i ett lugnare och mjukare format och vi har inga salstentor eller jurybedömningar.
Här sker den i mer format av gruppövningar, personliga samtal, hemuppgifter och egen individuell träning.