REST – Återhämtning

Stockholm + ZOOM


Med Hillevi Borga och Ulrica Norberg

29-31 JANUARI, 2021

BOKA PLATS

Lär dig mer om Återhämtning samt hur du kan börja en Restorative Yoga praktik för egna behov samt för dig som är yogalärare och önskar att väva in mer aktiv återhämtning in i ditt undervisande.

Att återhämta betyder i sig att hämta tillbaka. Att återknyta till det inom oss som måste vara tillgängligt för balans. För att orka prestera och hålla ihop. Att inflika mer aktiv Återhämtning i livet ökar inte bara din livskvalitet. Det kommer påverka din innovationsförmåga, kreativitet, möjlighet att fokusera bättre och öka glädje; att ta klokare val. När vi tar aktiva pauser i vardagen hjälper vi vår hjärna och nervsystem till bättre balans, vi tryckutjämnar effektivare, vi bereder väg för ökat mentalt perspektiv på livet, vår kropp blir mer vaken och stark med mindre stress och spänning som begränsar god rörelseförmåga eller sänker hälsotillståndet i allmänhet. För att må bra behöver vi både och. Både aktivitet och vila.

Under mitten av 1900-talet utvecklades Restorative Yoga av yogamästaren BKS Iyengar som ett sätt att återhämta kropp, sinne och själ mer effektivt genom passiva yogapositioner. Att lura kroppen och nervsystemet att den är viktlös genom att ta bort allt tryck på lederna. Vilket kraftigt stimulerar läknings- och återhämtningsprocesser. Denna form av yoga har visat sig oerhört effektiv gällande återhämtning, avspänning, kraftstärkning, läkning och utveckling  av fysiologisk och neurologisk styrka i kropp och sinne.

Denna utbildning handlar om hur vi med enkla medel kan träna upp vårt nervsystem, hjärnas funktion och prestanda genom effektiv återhämtningsträning. Hur man träna sig i bättre orm genom att öka återhämtning och vila samt hur vi undervisar vi Restorative yoga och hur kan vi individanpassa praktiken för individen.
Lär dig mer om metoden, praktiken, tekniken, hjärnan, nervsystemet, återhämtningens ansikten, vad vila gör för oss och mycket mer.

Om lärarna:
Ulrica har utövat Restorative yoga i 20 år, gått flera utbildningar i Restorative yoga, återhämtning och yogaterapi samt är författare bakom boken Återhämtning (Harper Collins 2018) som finns ute på flera språk. Just sätt att stärka oss inifrån och ut har länge varit Ulricas passion och fokus. Hillevi Borga är yogalärare och fysioterapeut med återhämtning, Restorative, yin och yoga nidra som några av hennes specialiteter. Hillevi har gått utbildning för Richard Miller som är grundare till Yoga Nidra samt andra fördjupnings utbildningar inom resiliens, återhämtning, kraft och balans.

Datum och tider: 
29-31 Januari 2021
Fredag 9.30-16.30  Lördag 9.30- 17:00 Söndag 9:00-15:00

Pris:
6100 sek på plats
5500 sek ZOOM