top of page

tors 01 dec.

|

Stockholm + ONLINE

AYURVEDA & ENERGI- Vidareutbildning

HE ART OF SELF-HEALING –Ayurveda, Energi & Medvetande med Dr. Sangeeta and yogamaster Ulrica Norberg

Registrering är stängd
Se andra evenemang
AYURVEDA & ENERGI- Vidareutbildning
AYURVEDA & ENERGI- Vidareutbildning

Tid och plats

01 dec. 2022 09:00 – 04 dec. 2022 16:30

Stockholm + ONLINE

Om evenemanget

THE ART OF SELF-HEALING  

Ayurveda, Energi & Medvetande 

med Dr. Sangeeta Balakrishnan and yogamaster Ulrica Norberg

Fördjupningsutbildning för Yogalärare

Denna modul är en del av vår Yoga for Life utbildning 500 hr

DATUM: 1-4 dec, 2022 

TID: Torsdag till Lördag  9-17 Söndag 8-15 

PLATS: Yoga Shakti, Högbergsgatan 30A, Stockholm + Livestream ONLINE

PRIS: 6100 sek

FÖRKUNSKAPER: 200 hr Yoga teacher training och erfarenhet av pranayama samt en grundlägganded kunskap och förståelse av Ayurveda.

Vi människor är självläkande varelser. Vår kropp har en mängd system som samarbetar för att ta hand om allt vi utsätts för. Ett imunförsvar som kämpar mot bakterier och virus, huden som kan läka sår, matsmältningssystem som kan omvandla föda till energi och respirationsystem som kan omvandla en gas till kraft och ett utrensningssystem som kan föra ut slaggprodukter ur kroppen på olika sätt. Dessa är bara några. 

På den här kursen fokuserar vi oss på sätt vi kan hjälpa kroppen till ökad läkning. Ju mer vi förstår hur energi och medvetande fungerar desto bättre kan vi tillämpa metoder för att nervsystemet, som är den sammanlänkande enheten mellan kroppens system, ska kunns arbeta optimalt. 

För när det sker, kan organen nå bättre balans, hjärna få mer syre, hjärtat undviker att bli överbelastat och sinnena kan arbeta mer för oss, än mot oss (som de tvingas till när vi är i obalans). 

Vi kommer att börja dagarna med en fördjupning av hur yoga och Ayurveda ser på förhållandet mellan energi och medvetande samt rena tekniker för att skapa en tydligare insikt kring dessa aspekter inom oss samt i världen utanför. Och hur vi kan påverka dem att komma i bättre samklang. Därefter fortsätter vi att titta lite djupare på vad som menas med sk. Sattvisk balans. Just hur vi kan nå ökad homeostas, jämvikt i kropp, sinne och själ. Inom Ayurveda kan man titta på detta via en mängd olika sätt. Här har vi valt att studera funktionalitet gällande kraft. Så en del kommer att handla om hur vi kan väva in Ayurveda med Asana och pranayama praktik. 

Alltså hur vi kan förstå hur vi använder energi på olika sätt och för olika syften. Men även titta på den mer kliniska delar av Ayurveda som matsmältningen, vikten av andetaget och på varför det är viktigt att förstå individualitet för att lyckas med självläkning. 

Dina lärare Ulrica och Sangeeta undervisar omlott under helgen men Ulrica kommer att ansvara för delarna kring energi, yoga och medvetenhet medan Sangeeta föreläser om Ayurvedisk medicin och kommer att koppla det till den västerländska medicinen och se till likheter och skillnader dem emellan.

INNEHÅLL: 

Klinisk Ayurveda

Energi, kropp och hållning 

Somatik och medvetande 

Conscious living 

Pranic foods – The Art of HealEating. 

Food as medicine Digestion- Ojas, Ama, Tejas

Auyrvedic pranayama

Ayurvedic asana

Du kommer att få ett kurskompendium och en rekommendation på litteratur du kan läsa innan, under och efter utbildningen. Efter godkänd utbildninng får du ett Certificat på 30 hr Yoga Alliance Continuing Education.

LÄRARE:

Dr. Sangeeta Balakrishnan är legitimerad Ayurvedisk läkare med över 20 års klinisk erfarenhet. Hon är baserad i Stockholm, Sweden.  

Ulrica Norberg  har över 30 års erfarenhet av yoga och meditationspraktisering samt har undervisat och utbildat i över 25 år. Ulrica är en initierad Yogiraj, yogamästare, andningscoach, författare, journalist och livscoach med ett särintresse i energimedicin och självläkande. 

HAR DU FRÅGOR?

Vi hjälper dig gärna!

MAIL: info@yogaforlife.nu

TELEFON: 08-10 52 71

Biljetter

  • Ayurveda 1-4 Dec

    6 100,00 kr
    Skatt: MOMS inkluderad
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page