top of page
YOGA FOR LIFE
Yoga for Life

MÖT OSS

Visdom möter kunskap. 
Erfarenhet möter Nyfikenhet. 
Andlighet möter vetenskap.

Den ansatsen resonerar starkt med hur vi tar oss an undervisningen och lärande på Yoga for Life utbildningarna. Du är alltid elev. Oavsett om man är lärare. Vi är alltid under utveckling och varje möte skänker lärdomar och skapar möjligheter för insikt och inspiration.

Detta är även fallet gällande vår kropp, sinne och själ. De måste får leva i dynamik med varandra. Då mår man som människa bra och kan utvecklas emot att få kontakt med sin inre potential som människa. Och få rätten att blomstra och ha god hälsa.
 

Vi flätar samman filosofi, psykologi, praktik, teori, olika sätt att ta sig an yogapraktik och meditation på samt vi tror att upplevelsen och träningen är starkt påverkad av en god pedagog, vilket vi understryker i vår undervisning och lär ut en mängd knep för att utvecklas i sitt ledarskap och kommunikation med andra.

YOGA FOR LIFE
Yoga for Life

Vår filosofi

YOGA FÖR LIVET OCH FÖR INDIVIDEN.

Vi vill hjälpa fler att nå högre hälsa genom att erbjuda tekniker och anpassning av dem för ökad kraft och mental balans. 

Vi tror inte att vägen dit går via rigiditet, genom att forcera eller blind tro. 
Vi värnar om traditionen och den rikedom av insikter som står att finna. 

Vi tycker det är viktigt att reflektera över sin kunskap men även kritiskt granska den då världen och vi som människor utvecklas konstant. 

 

Vi ser att ökad kroppskännedom och självinsikt leder till ett friskare liv. Alla gånger.
 

Yoga for Life
YOGA FOR LIFE
YOGA FOR LIFE

TO TEACH IS TO LEARN AND TO LEARN IS TO TEACH

– T.K V Krishnamacharya –

YOGA FOR LIFE

Vår grundare

Ulrica Norberg

Ulrica Norberg heter jag och är grundare av Yoga For Life
Efter att ha undervisat och utbildat i yoga, andning och meditation sedan slutet av 90-talet, kände jag att det var dags för en ny form av utbildning och approach.
Där insikt, kunskap och utforskande fick stå i centrum, inte stilen. För min erfarenhet vittnar om att när vi landar i system och rigiditet, minskar individualitet. Visst, vi kan paketera format och det går snabbt, men den den individuella utvecklingen hämmas. Vi slutar tänka, reflektera och känna själva

Jag och teamet av lärare anser att metoderna är till för att komma framåt i utvecklingen, inte målet i sig. Ett aha! är alltid mer värt än att ge medgivande till något man inte förstår. Yoga har alltid handlat om att koppla samman motpoler för att öka insikt. För att utbilda i yoga för behövs både erfarenhet och kunskap i det man ska undervisa i, förmågan att kunna hålla sig uppdaterad och öppen för att kunna se till individens behov likväl som att lyssna in sig själv. Därför har vi kriteriet att alla lärare hos oss har minst 20 års erfarenhet, en specialitet och en akademisk utbildning. 

Vi på YOGA FOR LIFE försöker väva samman insikter, kunskaper och erfarenheter för att utveckla en spännande, insiktsfull och klok plattform där nyfikenhet, öppenhet och humor får plats vid sidan om seriositet, etik och värnande om mänsklighet.
 

MER OM ULRICA: 

Ulrica är en välrenommerad lärare och har utbildat många av de främsta yogalärarna i Skandinavien. 2015 initierades hon till yogiraj, vilket är den mest anrika titel du kan få som yogi. 2018 utsågs hon till Årets Yogi på Yogagalen med motivationen att hon är en av de mest inspirerande pionjärer inom yoga och meditation i Norra Europa. Alltid nyfiken och intresserad av utveckling, är hon en av de första i Skandinavien som började utbilda lärare i slutet av 90-talet. Hon har designat flera olika utbildningar i egen regi men även på uppdrag. Ulrica är även journalist och författare och har en fil. mag och fil kand från Stockholms Universitet. 

Läs mer om Ulrica på hennes egen hemsida, ulricanorberg.se

YOGA FOR LIFE TEAM

Vårt team är vår främsta tillgång och vi är oerhört glada över vår vänskap, samspel och nära samarbete. Alla har undervisat under lång tid och är trygga i den egna praktiken men alltid nyfikna på att utvecklas. 

Ulrica Norberg | Yoga for Life

Ulrica Norberg

Grundare, kurslärare och utbildningsansvarig

Hillevi Borga

Hillevi Borga

Kurslärare
 

Lana Lavonen

Lana Lavonen

Gästlärare. 
Chanting & Ayurveda Master

 

Mike Bloch-Levermore

Mike Bloch-Levermore

Gästlärare

Rikard Skogberg

Rikard Skogberg

Kurslärare
 

Katja Lehto

Katja Lehto

Assisterande lärare och Sangha ansvarig

Elin Källsmyr

Elin Källsmyr

Administratör

Chungmei Lee

Chungmei Lee

Kurslärare
 

katrin sandberg.jpg

Katrin Sandberg

Gästlärare.
Storycoach och föreläsare

Lotta Norberg

Lotta Norberg

Kurslärare

Pia Wallberg

Pia Wallberg

Kurslärare
 

TEAM
bottom of page