top of page

Ulrica Norberg

Lärare och utbildningsansvarig

Ulrica är en av huvudlärarna hos oss och den som har längst erfarenhet av undervisning och yogapraktiserande. Hon upptäckte meditation när hon som tonåring bodde i USA och spelade basket på High School och har sedan dess utforskat yoga, meditation, andningsträning och personlig utveckling genom många olika områden, traditioner och skolor. 

Något som förknippas med Ulrica är kunnig, engagerad, transparent, generös och en ödmjuk brobyggare. Hon står lika stadigt inom den akademiska världen som den andliga och finner båda lika intressanta och många gånger korsar hon dem vilket skapar en spännande dynamik och nya arenor att blicka in på. Ulrica är en av få västerländska initierade yogamästare i samma tradition som Pramahansa Yogananda, Kavi Mani Finger och Rod Stryker för att nämna några. År 2018 utsågs hon till Årets yogi på Yogagalan med motiveringen:  

Ulrica Norberg är vida omtyckt i yoga-Sverige. Under våra snart sju år med tidningen kan vi konstatera att det bland våra läsare och följare finns många som uttryckligen tycker om Ulrica, lär sig mycket av henne och inspireras av henne. Hennes betydelse för yogans popularitet och spridning i Sverige är svår att överskatta, löd delar av motiveringen. Hon får inte bara hedersutmärkelsen Årets yogi, utan utnämns samtidigt till Yogagalans första ständige hedersgäst och bjuds in att delta i den panel som redaktionen på Yoga för dig kommer att sätta samman inför nästa år.

Ända sedan 1999 har ulrica utbildat yogalärare och hon skrev Sveriges första yogabok Poweryoga (2001 Forum Förlag). Sedan dess har hon drivit yogaskola i olika tappningar och omfattningar. Hundratals yogalärare i Europa är idag verksamma tack vare Ulricas passion, engagemang och att hon alltid håller sig ajour och inspirerad själv. Idag är vi glada för att Ulrica fört samman sin inspirationsakademi in i YOGA FOR LIFE.

Yoga for Life
YOGA FOR LIFE
YOGA FOR LIFE

FÖR OSS HANDLAR YOGA OM ATT LÄRA FÖR LIVET.

bottom of page