top of page

tis 05 mars

|

Yoga Shakti + online

FOOD PHILOSOPHY

FOOD PHILOSOPHY & EATING HEALTH - en kurs om ätande, mat, identitet och hälsa.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
FOOD PHILOSOPHY
FOOD PHILOSOPHY

Tid och plats

05 mars 2024 19:30 – 20:45

Yoga Shakti + online

Om evenemanget

FOOD PHILOSOPHY & EATING HEALTH - en kurs om ätande, mat, identitet och hälsa.

Välkommen till en kurs om matens och ätandets filosofi. Vi tittar på hur vi sett på mat och ätande genom historien, hur vi kan öka vår förståelse för värdet av mat samt få syn på vad som äger vårt ätande. Matfilosofen Ulrica Norberg kommer leda dig igenom 5 miniworkshops om hur vi kan ta oss emot en ökad mat och ätsundhet som gynnar vårt välmående – och planeten.

START 20 februari. På plats på Yoga Shakti studio i stockholm eller online. 

BOKA PLATS/MER INFORMATION

Vår relation till mat och våra matval förändras i takt med att världen förändras. För samtidigt som intresset för vad, hur och på vilket sätt vi äter har närmast exploderat i västvärlden, så ser vi ändå att vi har långt kvar till att inse hur stora ringar på vatten våra matval kan få.

Mat handlar om så mycket mer än bara det som ligger på tallriken – det finns många upplevelser och minnen kopplade till mat, ätande, aptit, överlevnad och hunger. Maten vi äter ger oss inte bara den näring vi behöver utan är tätt förknippat med traditioner, minnen, rutiner, känslor samhällen och kulturer vi lever i. Mat och ätande har med vår identitet och framtid att göra. Ja en människas liv kan ses som en enda lång ätresa och varje måltid berättar historien om just oss som människor och den tid och kultur den lever i.

Genom att aktivt öppna upp för att granska sig själv och de värdesystem som ligger till grund för hur man väljer den mat man äter och lagar, kan vi med mer medvetna matval hitta ett sätt att leva där vi kan bidra till ett mer hållbart, hälsosamt och mer värdigt livsmedelssystem. För detta krävs det ökad självkännedom och självreflektion vilket vi kan uppnå genom att stanna upp och reflektera oss fram till ett bättre liv för oss själva och världen i relation till våra matval. Samt som i denna kurs, även titta på hur vi med rörelse och andning kan uppbringa ökad medvetenhet kring vår matsmältning och förhållande till ätande och mat.

Under kursen kommer vi att blicka ut över olika sätt att se på mat och ätande, vad olika filosofiska traditioner menar är god hälsa och bra mat samt vad psykologi pekar på får oss att skapa destruktiva matvanor och svåra relationer till mat och ätande.  Genom så kallad matreflektion får vi inte bara få syn på våra egna och vår kulturs inställning till ätande och mat, vi kan även skapa en egen matretorik och filosofi. Som både gynnar klimatet, hälsan och vårt mentala välmående.

INFORMATION:

·   5 mini workshops innehållande föreläsning, diskussion, skrivövningar, meditation, andningsövningar och yogapraktik. 

·  75 min per gång

·  Online live och på plats på Yoga Shakti studio på Högbergsgatan 30 A

DATUM:  5/3, 19/3, 26/3, 9/4,  23/4

PRIS: 1450 kr i studio, 1250 kr online

BOKNING

OM ULRICA:  Ulrica är yogamaster, hälsojournalist och författare som över åren utbildat sig inom ätande, mat och sätt att stärka sin hälsa med hjälp av mat och ätande. Hon har på senare år fokuserat mer på hållbart ätande och mental hälsa och nutrition (på Canterbury University) och matfilosofi (Stockholms Universitet).

Dela detta evenemang

bottom of page