top of page

tors 05 okt.

|

Altromondoyoga, Grev Turegatan, Stockholm

GRAVIDYOGA Utbildning

Lär dig kloka verktyg att hantera kroppens och själens förändringar under graviditet och förlossning samt hur du kan coacha blivande föräldrar att kunna skapa en mer harmonisk och trygg graviditet.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
GRAVIDYOGA Utbildning
GRAVIDYOGA Utbildning

Tid och plats

05 okt. 2023 19:00 – 06 okt. 2023 17:00

Altromondoyoga, Grev Turegatan, Stockholm

Om evenemanget

YOGA FÖR GRAVIDA UTBILDNING (85 hr)

IDUN– I Din Unika Närvaro

med Jennie Liljefors och Ulrica Norberg samt speciallärare

ANMÄLAN: 

Skicka ditt intresse/din anmälan till info@altromondoyoga.com

Att bära och föda barn är en individuell resa. Varje kvinnas upplevelse bör stå i fokus, då alla graviditeter är annorlunda. Precis som våra kroppar, sinnen och själar behöver olika redskap och verktyg för att kunna förberedas på bästa sätt behöver vi även hitta tekniker för att hjälpa oss anpassa oss till den unika situation som uppstår när vi blir förälderar. Den nutida kvinnan vill även ofta hålla sig i form både under och efter graviditeten samtidigt som man då ska ta hand som sitt barn, arbete och hem. 

Denna unika utbildning har både djup och bredd och har vuxit fram över tid. Ulrica och Jennie har här samlat sina insikter och kunskaper samt många års erfarenhet från deras arbete med gravidträning. 

De har valt att titulera fördjupningsutbildningen IDUN – I Din Unika Närvaro för att varje kvinnas graviditet är unik och kan ge olika känslor vid olika graviditeter, även hos en och samma mamma. 

Denna utbildning är ett samabete mellan Yoga for Life och studion Altromondoyoga i Stockholm. 

Kursdatum:  5-8 oktober och 9-12 november 2023

Tid och plats: Altromondo yoga studio i Stockholm. 9-17 kurstid.

Längd:  Utbildningen ligger på 85 hr totalt.

25 hr är studiematerial/inläsning/observation/videomaterial). 60 hr är lärarledda lektioner på plats uppdelat på två kurshelger.  Efter utbildning kan du registrera din utbildning på Yoga Alliance som sk. Continuing Education.

Förkunskaper:   200 h yoga utbildning samt minst 3 års regelbunden praktik.

Lärare:   Ulrica Norberg, Jennie Liljefors samt speciallärare.

Pris:  13 500 kr 

BESKRIVNING: Under utbildningen kommer teamet av lärare (Jennie och Ulrica ackompanjeras av en erfaren barnmorska samt en fysioterapeut) att fokusera på kvinnohälsa, rörelseträning, andning, återhämtning och meditation under en graviditet, Prenatal yoga, Postnatal yoga samt förlossningsförberedande.

Du får lära dig allt du behöver kring en graviditet hos både mamma och barn. Hur man som kvinna kan förbereda sig inför en graviditet, få hjälp om man har svårt att bli gravid samt hur man kan hjälpa sig själv att läka och återhämta sig på bästa sätt efter en förlossning. Denna utbildning kommer att vara ett verktyg för dig hela livet i din roll yogalärare, förälder, partner och medmänniska.

INNEHÅLL: Gravidyoga, infertilitetsyoga/missfall, postnatalyoga, förlossningsförberedelse, förlossningsförberedande andning, meditation, hormonell påverkan hos mamman, fostrets utveckling under de tre trimestrarna, anatomi och biomekanik, , massage, mental förberedelse/positiv visualisering, partnerns roll, fjärde trimestern – tiden efter.

Denna utbildning är framtagen av gravidyogalärarna Ulrica Norberg och Jennie Liljefors som båda arbetat länge med yoga och gravidyoga.

” Vi anser att ibland kan fokus ligga för mycket på att man måste vara den perfekta föräldern, att det bara finns ett socialt accepterat sätt att föda eller att man måste må på ett särskilt sätt under en graviditet. Vårt fokus ligger inte att kommentera eller styra utan att ge utrymme, kraft, avlastning och neutralitet under resan. Verktyg som man gynnas av i hela livet. ”

Mer om utbildningen:

IDUN är en komplett utbildning kring tiden före, under och efter en graviditet. Utbildningen är grundlig, omfattande och djup. Du får lära dig hur man bäst kan förbereda sig inför en graviditet, få hjälp om man har svårt att bli gravid samt hur man kan hjälpa sig själv att läka och återhämta sig på bästa sätt efter en förlossning.

Denna utbildning är för yogalärare som önskar hjälpa gravida med att träna upp sig fysiskt, mentalt och själsligt under graviditeten samt skapa goda förutsättningar för en harmonisk förlossning. Men även ge kloka råd och tips för förlossningsförberedelse samt anpassade andningstekniker samt tiden efter bebisen har nått livets ljus. Tiden innan, under och efter fokuserar vi på.

Även du som är barnmorska/doula eller förlossningspedagog och vill bredda dina kunskaper om yoga för gravida kommer att få stor behållning av denna utbildning. Yoga för Gravida handlar om att ge den gravida kvinnan verktyg att hitta ro, glädje och avspänning i stunden, att kunna samarbeta med de stora förändringarna inom och utom henne, sänka stress, öka medvetenheten samt bygga upp de dimensioner av kvinnan som hon behöver under graviditet, vid förlossning samt under amning och i den nya rollen som mamma.

Under en graviditet vänder vi fokus inåt både medvetet och omedvetet. Närvaroträning hjälper mamman att lättare får kontakt med sin egen kraft och sig själv. Den fysiska yogan hjälper till att grunda, skapa mer plats i kroppen, minska graviditetsåkommor, stärka upp och få en mer resistent kropp, få en bättre hållning samt ger bättre förutsättningar för läkning och återhämtning tider efter förlossningen.

Förutom att en graviditet innebär att en kvinna ändrar form rent fysiskt, sker även en förändring på det sinnliga och emotionella planet.  Även här är yogans metoder till stor hjälp. Yogateknikerna hjälper kvinnan att komma i kontakt, och i bättre balans med sin kropp och med det växande barnet i magen då stor fokus läggs på avspänning, avslappning och andningsövningar samt rörelse med inriktning på mental närvaro i stunden.

Om varför vi valt att kalla denna utbildning för IDUN:

Idun är den kvinnliga urkraftens gudinna. Vi kan historiskt via olika sagor, sägner och skrifter läsa om hur kvinnor i urminnes tider vid graviditet och förlossning tagit jorden, naturen, universum och den inre potentialen till hjälp. Att komma i kontakt med moder jord, naturens rytm och den feminina kreativa energin vi har inom oss genom ritualer, praktiker, systerskap, andning, meditation och yoga är och har i urminnes tider varit naturligt.

Kvinnor måste idag lyfta sig själva och varandra och se till denna kraft. I detta så snabbt utvecklande samhälle har på många håll i världen förlossningens fokus gått från att känna in och följa den naturliga kraften till att mer använda sig av en systematiserad, planerad och medicinsk strategi. Det är dock i  samspel mellan medicin och natur som vi kan bli som starkast och yoga för gravida kan hjälpa oss att se vår biologiska potential.

Välkommen till IDUN- I Din Unika Närvaro.

Vid frågor och anmälan –  maila oss

Dela detta evenemang

bottom of page