top of page

tors 10 nov.

|

ZOOM

MOON MAGIC- Föreläsning

En workshop om månens kraft för manifestation, inre balans och själslig kraft.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
MOON MAGIC- Föreläsning
MOON MAGIC- Föreläsning

Tid och plats

10 nov. 2022 18:30 – 20:30

ZOOM

Om evenemanget

Månen på natthimlen har fascinerat människan i alla tider. Myter, drömmar, vidskepelser är kopplade till jordens ärrade satellit, som även tillskrivs förmågan att påverka medicinska tillstånd. Åter och återigen har månen genomgått sina faser, ibland skymt solen och ibland själv förmörkats. En självklar källa till förundran, observation och spekulation

För cirka 4,5 miljarder år sedan kolliderade en kropp som är ungefär lika stor som Mars med jorden som höll på att bildas. En bit av jorden slogs av och spreds som fragment i en bana runt vår planet. Efter en tid ansamlades dessa fragment till en större kropp, vår måne.

I många antika kulturer är månen en del av mytologin; som gudom, budbärare, symbol för gott eller ont, för död och återfödelse.  För grekerna var månen en gudinna, Artemis eller Selene. I folktron är månen ofta kopplad till vatten. Månens feminina aspekt relateras till kvinnans menstruationscykel. Månen har associerats till växtlighet och växtkraft och så redan hos Plutarchos och Plinius den äldre. Kanske har månens tidvatteneffekt på grundvattnet legat till grund för dessa föreställningar?

Månen har fyra faser under en månad, vilka bestäms av månens läge mellan jorden och solen, eftersom placeringen påverkar hur mycket av månens upplysta sida vi kan se. Att månen påverkar jorden på så sätt att den håller jorden på plats vet vi idag. Den påverkar även årstiderna – utan månen skulle vi bland annat ha mindre skillnader i våra årstider och våra dygn skulle bli kortare. Månen påverkar även tidvattnet, alltså variationer i havsvattnets nivå. Men stämmer det verkligen att månen kan påverka hur vi mår?

I denna workshop delar Ulrica de olika faserna och vad yogafilosofin menar vi kan lära oss av månen och hur vi kan använda månen som en vägvisare och kontakt med universum, läkning och djupare förståelse för oss själva. 

Välkommen!

Biljetter

 • MOON MAGIC

  350,00 kr
  Skatt: MOMS inkluderad
  Försäljning avslutad
 • MOON MAGIC - ON DEMAND

  Du har 48 hr på dig att se föreläsningen i efterhand.

  350,00 kr
  Skatt: MOMS inkluderad+8,75 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page