top of page

ons 22 nov.

|

ZOOM

MOON MAGIC- Föreläsning

En workshop om månens plats i människans liv och hur vi kan leva mer i samklang med oss själva och världen men mer kunskap om månen.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
MOON MAGIC- Föreläsning
MOON MAGIC- Föreläsning

Tid och plats

22 nov. 2023 18:30 – 20:30

ZOOM

Om evenemanget

MÅNENS MAGI 

Månen har fascinerat människan och fortsätter att förundra oss.  Men vad säger forskningen om denna himlakropp? Varför säger man mångalen? Hur kommer det sig att ordet månad kommer från månen? Påverkar månen verkligen vårt psyke samt varför menar vissa at månen har med kreativitet att göra?    Ja månen är en självklar källa till förundran, observation och spekulation.  Månen på natthimlen har fascinerat människan i alla tider. Myter, drömmar, vidskepelser är kopplade till jordens ärrade satellit, som även tillskrivs förmågan att påverka medicinska tillstånd. 

För cirka 4,5 miljarder år sedan kolliderade en kropp som är ungefär lika stor som Mars med jorden som höll på att bildas. En bit av jorden slogs av och spreds som fragment i en bana runt vår planet. Efter en tid ansamlades dessa fragment till en större kropp, vår måne.

I många antika kulturer är månen en del av mytologin; som gudom, budbärare, symbol för gott eller ont, för död och återfödelse.  För grekerna var månen en gudinna, Artemis eller Selene. I folktron är månen ofta kopplad till vatten. Månens feminina aspekt relateras till kvinnans menstruationscykel. Månen har associerats till växtlighet och växtkraft och så redan hos Plutarchos och Plinius den äldre. 

Månen har fyra faser under en månad, vilka bestäms av månens läge mellan jorden och solen, eftersom placeringen påverkar hur mycket av månens upplysta sida vi kan se. Att månen påverkar jorden på så sätt att den håller jorden på plats vet vi idag. Den påverkar även årstiderna – utan månen skulle vi bland annat ha mindre skillnader i våra årstider och våra dygn skulle bli kortare. Månen påverkar även tidvattnet, alltså variationer i havsvattnets nivå. Men stämmer det verkligen att månen kan påverka hur vi mår?

I denna workshop delar Ulrica de olika faserna och vad yogafilosofin menar vi kan lära oss av månen och hur vi kan använda månen som en vägvisare och kontakt med universum, läkning och djupare förståelse för oss själva. 

Välkommen!

Kan du inte vara med LIVE? 

Hör av dig till oss för alternativ.

Maila info@yogaforlife.nu

Biljetter

 • MOON MAGIC

  400,00 kr
  Skatt: MOMS inkluderad
  Försäljning avslutad
 • ON DEMAND -MOON MAGIC

  Med denna biljett kan du se eventet i efterhand. Du har tillgång till den 5 dagar efteråt.

  400,00 kr
  Skatt: MOMS inkluderad+10,00 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page