top of page

fre 28 jan.

|

Stockholm

REST – Återhämtning

PAUS. VILA. SMARTARE. KLOKARE. med Ulrica och Hillevi

Registrering är stängd
Se andra evenemang
REST – Återhämtning
REST – Återhämtning

Tid och plats

28 jan. 2022 09:00

Stockholm, Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Vår vardag rusar fram i högt tempo, med oss ständigt uppkopplade och tillgängliga där flertalet bortprioriterar vila, paus och återhämtning. Detta samhällsklimat formar människor som gör istället för människor som är. Homo sappiens istället för homo sapiens. Den kultur vi byggt kring iden om effektivitet matar oss med att vi kan köra på. Att vi håller. Vi maxar för att vinna. Pushar. Vi polerar våra ytor till perfektion, men våra insidor förtvinar tills orken släpper och vi faller handlöst, nästintill som i chock över varför. Nu är tiden här för att aktivt börja hämta tillbaka kraften.

Enligt en ny rapport från Stressforskningsinstitutet är några av de största orsakerna till den ökade psykiska ohälsan som råder i samhället just hög anspänning i vardagen, hög stress i kombination med bristen på återhämtning och sömn.  Vi märker även av fler skador och obalanser i träningsvärlden på grund av stress, för högt tempo och brist på återhämtning.

Att återhämta betyder i sig att hämta tillbaka. Att återknyta till det inom oss som måste vara tillgängligt för balans. För att orka prestera och hålla ihop. Att inflika mer aktiv Återhämtning i livet ökar inte bara din livskvalitet. Det kommer påverka din innovationsförmåga, kreativitet, möjlighet att fokusera bättre och öka glädje; att ta klokare val.

När vi tar aktiva pauser i vardagen hjälper vi vår hjärna och nervsystem till bättre balans, vi tryckutjämnar effektivare, vi bereder väg för ökat mentalt perspektiv på livet, vår kropp blir mer vaken och stark med mindre stress och spänning som begränsar god rörelseförmåga eller sänker hälsotillståndet i allmänhet. För att må bra behöver vi både och. Både aktivitet och vila.

Om utbildningen

Under mitten av 1900-talet utvecklades Restorative Yoga av BKS Iyengar som ett sätt att återhämta kropp, sinne och själ mer effektivt genom passiva yogapositioner. Att lura kroppen och nervsystemet att den är viktlös genom att ta bort allt tryck på lederna. Vilket kraftigt stimulerar läknings- och återhämtningsprocesser. Denna form av yoga har visat sig oerhört effektiv gällande återhämtning, avspänning, kraftstärkning, läkning och utveckling  av fysiologisk och neurologisk styrka i kropp och sinne.

Kan man träna sig i bättre form genom att öka återhämtning och vila? Hur undervisar vi i Restorative yoga och hur kan vi individanpassa praktiken för individen. Denna utbildning handlar om hur vi med enkla medel kan träna upp vårt nervsystem, hjärnas funktion och prestanda genom effektiv återhämtningsträning.

Lär dig mer om metoden, praktiken, tekniken, hjärnan, nervsystemet, återhämtningens ansikten, vad vila gör för oss och mycket mer.

Om lärarna

Hillevi och Ulrica arbetar nära varandra och har gjort under flera år. De stöttar varandras utveckling och kompletterar respektives expertområde. De anser båda att det är viktigt med kunskap ifrån olika håll så de håller sig oavkortat uppdaterade på vetenskap, forskning samt hur komplementär medicin och träning utvecklas i takt med mänskliga behov. Denna utbildning har de satt ihop efter egen erfarenhet av återhämtningsträning, utbildningar i ämnet samt vad de anser att man behöver för att starta en egen hemma praktik. Du möter en sammansvetsad duo som delar många års rutin, ovärderliga insikter, djup kunskap och bred erfarenhet.

Författaren, utbildaren och yoga/meditationsläraren Ulrica Norberg har utövat Restorative yoga i 20 år, gått flera utbildningar i Restorative yoga, kurser i återhämtning och fördjupat sig inom terapeutisk yoga under många år. Hon är författare i flertalet böcker och boken Återhämtning (Harper Collins 2018)som är relevant för den här utbildningen,  finns utgiven på flera språk. Just sätt att stärka oss inifrån och ut och utifrån och in har länge varit Ulricas passion och fokus.

Hillevi Borga är yogalärare och fysioterapeut med Core träning, Återhämtning, Restorative, Yin och Yoga Nidra som några av hennes specialiteter. Hillevi har utbildat sig för Richard Miller, grundaren till iRest samt har under flera år fördjupat sig inom återhämtning, kraft och balans.

Biljetter

 • REST – Återhämtning

  6 500,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Earlybird

  Earlybirdpris 5.500 kr gäller tom 1 December

  5 500,00 kr
  +137,50 kr serviceavgift
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page