top of page

tors 28 apr.

|

Stockholm, YogaShakti, Högbergsgatan 30A,

THE BODILY PRACTICE

Denna matnyttiga och fylliga kurs ger dig en perfekt grund till en hållbar yogapraktik. Du fördjupar dina kunskaper om människokroppen, andetaget, sinnets påverkan på kropp och själ, asana/rörelseanalys, behovsanpassad yogapraktik och mycket mer.

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
 THE BODILY PRACTICE
 THE BODILY PRACTICE

Tid och plats

28 apr. 2022 09:00 – 01 maj 2022 16:30

Stockholm, YogaShakti, Högbergsgatan 30A,

Om evenemanget

BYGG EN EGEN, STABIL YOGAPRAKTIK

Vi hjälper dig.

Denna utbildning är för den nyfikne yogin som önskar veta mer om yoga och önskar skapa en egen yogapraktik som du kan anpassa efter stunden, behovet och dina egna förutsättningar.   Passar också dig som drömmer om att bli yogalärare och som vill först etablera en stabil praktik för dig själv. Då det är därifrån du sedan bygger ditt yogaledarskap.

FORMAT:

  Vi träffas live (i studio eller online) i fyra dagar samt online under fyra tillfällen. Utöver detta ingår förinspelat material i form av en grundläggande yoga anatomi kurs, teknikträning och du får även tillgång till en spellista på YOGOBE där vi valt ut yogaklasser som täcker över 100 timmar av asanapraktik.

DATUM: 28 April-1 Maj (Live på yoga Shakti i Stockholm + online live för dig som studerar från annan ort). Tiderna är 9-17 varje dag utom på söndagen då vi slutar kl 16.

 Sedan följer några online/zoom träffar på onsdagar följande datum:  4 Maj, 25 Maj, 1 Juni och 8 Juni kl 18-20 varje gång

PRIS: 13. 500 kr (Se nedan vad som ingår)

Denna matnyttiga och fylliga kurs ger dig en perfekt grund till en hållbar yogapraktik. Du fördjupar dina kunskaper om människokroppen, andetaget, sinnets påverkan på kropp och själ, asana/rörelseanalys, behovsanpassad yogapraktik och mycket mer. Du kommer att praktisera mycket yoga men även ta del av föreläsningar och diskussion.

Du får inte en utbildning i en EN stil av yoga, utan få uppleva yoga utifrån flera aspekter såsom hathayoga och vinyasayoga, samt yin- och restorative yoga. Vi kommer att arbeta utifrån mer temabaserade pass som ligger som en god grund för behovsstyrd yoga. En praktik som hjälper oss att balansera oss där vi är. Istället för att passa in i en mall eller form, låter vi istället yogapraktiken finna oss där vi är och utifrån det, låta den ta oss mot bättre ork, styrka, smidighet och kraft.

Vi belyser:

    ANATOMI

   BIOMEKANIK

   FYSIOLOGI

   FILOSOFI

   METODIK

   ANNDNING/KROPP

    FOKUSTRÄNING

    PASSUPPLÄGG FÖR OLIKA SYFTEN

    TEKNIKTRÄNING

    SKADEFÖREBYGGANDE YOGATRÄNING

    AVSPÄNNING & AVSLAPPNING

Vår erfarenhet berättar för oss att en stil av yoga inte ger allt du behöver för att kunna möta dina egna behov i stunden samt även för dig som i framtiden vill undervisa olika grupper och individer. En klok blandning i kombination med hänsyn till vår strukturella anatomi, fysiologi, psyke och livsstil ger större förutsättningar att bättre kunna anpassa din egen träning samt undervisning efter behov, så att yogaträningen blir effektiv, individanpassad och att du arbetar skadeförebyggande och ger inspiration till ett individuellt växande på alla plan som människa. Är praktiken trygg blir utövaren trygg.

I  utbildningen fokuserar vi på att öka förståelsen för kroppens funktion (anatomiskt, biomekaniskt och fysiologiskt) så därför införlivas sk. alignment, (hållningslära) och andningsstyrda rörelser i lika stor utsträckning som filosofi, metodik och terapeutiskt förhållningssätt.

FÖRKUNSKAPER:          Praktiserat yoga regelbundet i minst 1 år.

VAD INGÅR I UTBILDNINGEN?

  • Ett stabilt och kunnigt lärarteam. Kompetens, lång erfarenhet och rutin.          Vi som utbildar er har alla lång erfarenhet av yoga, gedigna utbildningar bakom oss samt expertkunskaper i gränsliggande områden samt har alla en akademisk examen.
  • Väl avvägd utbildning som förenar anrik, mångtusenårig tradition med att leva på 2000 talet och här får andlighet möta modern vetenskap.
  • Vi som undervisar önskar locka dig till egna upptäcker. Du kommer inte att bli korvstoppat dig med en massa onyanserade trossatser. Vi tror på integration och på individens unikhet samt på att vi är alla här för att lära oss av livet, andetaget, kroppen. Och praktiken.
  • Kursmanual och en av Ulricas böcker. Övrig litteratur bekostar du själv.
  • En spellista på YOGOBE som vi satt ihop med klasser vi rekommenderar.
  • 1 onlinekurs i anatomi i relation till yogapraktik
  • Lärarstöd/handledning
  • Möjlighet att studera vidare på våra andra ”THE PRACTICE” workshops och bygga vidare på dina kunskaper, mätta din nyfikenhet ochfå alltfler tekniker för att bygga en mer hållbar hälsa. Önskar du så kan du efter alla fyra block och genomförd examination, få en 200 hr yogalärarexamen via Yoga Alliance.

LÄRARE:

   Ulrica Norberg  – Yogiraj men över 30 års erfarenhet av yoga, andningsträning och meditation. Journalist och författare.

Rikard Skogberg  – Yogalärare, socionom, osteopat med över 20 års erfarenhet av yogaundervisning

 Hillevi Borga  – Yogalärare och fysioterapeut med över 20 års erfarenhet av båda praktiker.

HAR DU FRÅGOR?          Hör av dig till oss om du undrar över något samt om du önskar att ta alla blocken i ett flöde och då får paketpriset på 50.000 (du sparar 4000 kr). Vi hjälper dig gärna!

MAIL: info@yogaforlife.nu

TELEFON: 08-10 52 71

Dela detta evenemang

bottom of page