top of page

tors 01 sep.

|

Stockholm, YogaShakti + ONLINE

THE MIND PRACTICE

LÄR DIG MER OM MENTAL & SINNLIG TRÄNING ENLIGT YOGA – stärk ditt inre och hitta ökad avspänning

Registrering är stängd
Se andra evenemang
THE MIND PRACTICE
THE MIND PRACTICE

Tid och plats

01 sep. 2022 09:00 – 04 sep. 2022 16:30

Stockholm, YogaShakti + ONLINE

Om evenemanget

LÄR DIG MER OM MENTAL TRÄNING ENLIGT YOGA 

– Stärk ditt inre och hitta ökad avspänning

Vårt sinne är formbart och lättstyrt och en stark makthavare i våra liv. Om vi kan lära känna sinnet och dess olika tendenser, stärka det samt minska på anspänning i sinne och kropp tillika bygga upp smidighet och styrka i kroppen, kan vi skapa ökad närvaro och medvetenhet. Och inte bli lika påverkbara av vår omvärld. Utan kan filtrera lättare. Att utvecklas innebär att växa som människa. Förhållandet med sig själv lyser igenom i mötet med omvärlden och med yogan. Den personliga utvecklingen måste få ta sin tid och inte stressas fram. Men via många yogiska tekniker kan vi göra detta mer proaktivt än reaktivt genom att öka självmedvetenhet, kroppsmedvetenhet och insikt. För detta krävs det att vi arbetar med vår uppmärksamhet och fokusförmåga.

Denna utbildning är för den nyfikne yogin som önskar veta mer om yoga och den inre praktiken i form av utforskande, meditation, fokus och koncentration och möta spännande metoder och tekniker för att träna de nyanserna av dig själv. Passar även dig som drömmer om att bli yogalärare och som vill först etablera en stabil praktik för dig själv. Då det är därifrån du sedan bygger ditt yogaledarskap.

FÖRKUNSKAPER: Praktiserat yoga regelbundet under minst 1 år

FORMAT: Vi träffas live (i studio eller online) i fyra dagar samt online under fyra tillfällen. Utöver detta ingår förinspelat material i form av en meditationskurs med Ulrica, teknikträning och du får även tillgång till en spellista på YOGOBE där vi valt ut yogaklasser som täcker över 100 timmar av asanapraktik.

DATUM: 

1-4 September (Live på yoga Shakti i Stockholm + online live för dig som studerar från annan ort).

Tiderna är 9-17 varje dag utom på söndagen då vi slutar kl 16. 

Sedan följer några online/zoom träffar på onsdagar följande datum: 

14 September, 28 September, 12 Oktober, 26 Oktober  kl 18-20 varje gång

Vi belyser:

ANATOMI

NEUROFYSIOLOGI

FILOSOFI

METODIK

ANDNING/SINNE

SINNE/KROPP

FOKUS/KONCENTRATIONSTRÄNING

PASSUPPLÄGG FÖR OLIKA SYFTEN

TEKNIKTRÄNING

MEDITATION OCH PRANAYAMA

AVSPÄNNING & AVSLAPPNING STRESSHANTERING enl yoga

Denna matnyttiga och fylliga kurs ger dig en perfekt grund till en hållbar yogapraktik. Du fördjupar dina kunskaper om människokroppen, andetaget, sinnets påverkan på kropp och själ, asana/rörelseanalys, behovsanpassad yogapraktik och mycket mer. Du kommer att praktisera mycket yoga men även ta del av föreläsningar och diskussion där vi kommer att titta på några äldre yogatexter  och vad de har att säga om hur vi kan nå ökad klarhet, insikt och medvetenhet. Det kommer vi sedan att bolla mot vad modern psykologi och mental träning hävdar. 

Vi kommer att arbeta utifrån mer temabaserade pass som ligger som en god grund för behovsstyrd yoga. En praktik som hjälper oss att balansera oss där vi är. Istället för att passa in i en mall eller form, låter vi istället yogapraktiken finna oss där vi är och utifrån det, låta den ta oss mot ökad ork, inspiration, insikt och kraft.Att utvecklas innebär att växa som människa. Förhållandet med sig själv lyser igenom i mötet med omvärlden och med yogan. Den personliga utvecklingen måste få ta sin tid och inte stressas fram. Men via många yogiska tekniker kan vi göra detta mer proaktivt än reaktivt genom att öka självmedvetenhet, kroppsmedvetenhet och insikt. För detta krävs det att vi arbetar med vår uppmärksamhet och fokusförmåga.

PRIS: 13. 500 kr   (Se nedan vad som ingår)

VAD INGÅR I UTBILDNINGEN?

  • Ett stabilt och kunnigt lärarteam. Kompetens, lång erfarenhet och rutin. Vi som utbildar er har alla lång erfarenhet av yoga, gedigna utbildningar bakom oss samt expertkunskaper i gränsliggande områden samt har alla en akademisk examen.
  • Väl avvägd utbildning som förenar anrik, mångtusenårig tradition med att leva på 2000 talet och här får andlighet möta modern vetenskap.
  • Vi som undervisar önskar locka dig till egna upptäcker. Du kommer inte att bli korvstoppat dig med en massa onyanserade trossatser. Vi tror på integration och på individens unikhet samt på att vi är alla här för att lära oss av livet, andetaget, kroppen. Och praktiken.
  • Kursmanual och en av Ulricas böcker. Övrig litteratur bekostar du själv.
  • En spellista på YOGOBE som vi satt ihop med klasser vi rekommenderar.
  • 1 onlinekurs i meditation med Ulrica
  • Lärarstöd/handledning
  • Möjlighet att studera vidare på våra andra ”THE PRACTICE” workshops och bygga vidare på dina kunskaper, mätta din nyfikenhet ochfå alltfler tekniker för att bygga en mer hållbar hälsa. Önskar du så kan du efter alla fyra block och genomförd examination, få en 200 hr yogalärarexamen via Yoga Alliance.

LÄRARE:

Ulrica Norberg – Yogiraj men över 30 års erfarenhet av yoga, andningsträning och meditation. Journalist och författare.

Mike Bloch Levermore - Filosof och akademisk examen i västerländsk och österländsk filosofi.

HAR DU FRÅGOR? 

Hör av dig till oss om du undrar över något samt om du önskar att ta alla blocken i ett flöde och då får paketpriset på 50.000 (du sparar 4000 kr). 

Vi hjälper dig gärna!

MAIL: info@yogaforlife.nu

TELEFON: 08-10 52 71

Dela detta evenemang

bottom of page