top of page

tors 19 jan.

|

Stockholm, YogaShakti

THE TEACHING PRACTICE -Pedagogik

ATT LÄRA ÄR ATT DELA OCH ATT DELA ÄR ATT LÄRA -hur vi bygger ett personligt ledarskap och blir kloka pedagoger.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
THE TEACHING PRACTICE -Pedagogik
THE TEACHING PRACTICE -Pedagogik

Tid och plats

19 jan. 09:00 – 22 jan. 16:30

Stockholm, YogaShakti

Om evenemanget

ATT LÄRA ÄR ATT  DELA OCH ATT DELA ÄR ATT LÄRA 

-Hur du bygger ett personligt ledarskap och blir en bättre pedagog

Yogalärarrollen involverar mycket och i fokus står det egna personliga ledarskapet. Att leda sig själv är en förutsättning för att leda andra. Här får du lära dig pedagogik, hur du lägger upp klasser och undervisning (sekvensering/klassupplägg), träna din röst och vi vägleder dig till hur du kan arbeta hållbart som yogalärare.

Denna matnyttiga och fylliga kurs ger dig en perfekt grund till att bygga ett hållbart yogalärarskap. The Teaching Practice utbildningen är för dig som gått våra tre utbildningar The Bodily Practice, The Mind Practice och The Spiritual Practice och vill bygga ihop dem med denna utbildning till att ta ut en yogalärarexamen på 200 hr.  Passar även dig som kommer ifrån en annan yogaskola och som redan är yogalärare men som behöver mer pedagogik, sekvensering och vägledning av mycket rutinerade lärare innan du bygger vidare för mer avancerade studier.

FORMAT: Vi träffas live (i studio eller online) i fyra dagar samt online under fyra tillfällen. Utöver detta ingår förinspelat material du får även tillgång till en spellista på YOGOBE där vi valt ut yogaklasser som täcker över 100 timmar av asanapraktik.

DATUM: 19-22 Januari 2023 (Live på yoga Shakti i Stockholm + online live för dig som studerar från annan ort). Tiderna är 9-17 varje dag utom på söndagen då vi slutar kl 16. Sedan följer några online/zoom träffar på onsdagar följande datum: 1 Februari och 15 Februari kl 18-20 varje gång.

Att vägleda andra till högre hälsa med hjälp av yogans olika metoder handlar om att se sig själv som en budbärare av det yogiska systemet. Yoga är en metodlära som har enormt mycket att erbjuda människan i sin utveckling på många plan om den framförs på ett respektfullt, ärligt och seriöst sätt.

Ett yogiskt ledarskap handlar om att utgå från ödmjukhet och respekt och om att leda från egna erfarenheter och från hjärtat, ett s.k. personligt ledarskap. För att det ska vara möjligt bör man som lärare arbeta med sig själv samt vilja utvecklas fysiskt, mentalt och andligt som individ både på och utanför mattan.

Vi belyser:

PEDAGOGIK

SEKVENSERING

LEDARSKAP

ETIK

YOGISK

FÖRHÅLLNINGSSÄTT

INDIVIDUALITET

RÖSTTRÄNING

PASSUPPLÄGG

ATT GUIDA YOGA

BUSINESS OF YOGA

SKADEFÖREBYGGANDE YOGATRÄNING

MÅLINRIKTAD YOGAPRAKTIK

FÖRKUNSKAPER: Praktiserat yoga regelbundet under minst 3 år. The Teaching Practice utbildningen är för dig som gått våra tre utbildningar The Bodily Practice, The Mind Practice och The Spiritual Practice och vill bygga ihop dem med denna utbildning till att ta ut en yogalärarexamen på 200 hr. Passar även dig som kommer ifrån en annan yogaskola och som redan är yogalärare men som behöver mer pedagogik, sekvensering och vägledning av mycket rutinerade lärare innan du bygger vidare för mer avancerade studier.

PRIS: 13. 500 kr  (Se nedan vad som ingår)

VAD INGÅR I UTBILDNINGEN?

  • Ett stabilt och kunnigt lärarteam. Kompetens, lång erfarenhet och rutin. Vi som utbildar er har alla lång erfarenhet av yoga, gedigna utbildningar bakom oss samt expertkunskaper i gränsliggande områden samt har alla en akademisk examen.
  • Väl avvägd utbildning som förenar anrik, mångtusenårig tradition med att leva på 2000 talet och här får andlighet möta modern vetenskap.
  • Vi som undervisar önskar locka dig till egna upptäcker. Du kommer inte att bli korvstoppat dig med en massa onyanserade trossatser. Vi tror på integration och på individens unikhet samt på att vi är alla här för att lära oss av livet, andetaget, kroppen. Och praktiken.
  • Kursmanual. Övrig litteratur bekostar du själv.
  • En spellista på YOGOBE som vi satt ihop med klasser vi rekommenderar.
  • Lärarstöd/handledning
  • Certifiering-  200 hr yogalärarexamen via Yoga Alliance.

LÄRARE: Ulrica Norberg – Journalist, författare och Yogiraj men över 30 års erfarenhet av yoga, andningsträning och meditation. Med gästlärare på delar av undervisningen. 

HAR DU FRÅGOR? Hör av dig till oss om du undrar över något samt om du önskar att ta alla blocken i ett flöde och då får paketpriset på 50.000 (du sparar 4000 kr).

Vi hjälper dig gärna!

MAIL: info@yogaforlife.nu

TELEFON: 08-10 52 71

Dela detta evenemang

bottom of page