top of page

tors 12 jan.

|

Abisko

VINTERVANDRING OCH YOGA I ABISKO

Norrsken, vintervandring och yoga. Underbar långhelg vid polcirkeln under den mörkaste tiden. Då behöver vi snöns ljus som bäst.

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
VINTERVANDRING OCH YOGA I ABISKO
VINTERVANDRING OCH YOGA I ABISKO

Tid och plats

12 jan. 2023 15:00 – 16 jan. 2023 11:30

Abisko, Lapportsvägen 30, 981 07 Abisko, Sverige

Om evenemanget

HIKEFULNESS, NORRSKEN OCH YOGA

12-16 januari 2023

I Abisko med Ulrica Norberg och Maria Söderholm

BOKA/Läs mer

För andra året i rad bjuder hikefulness-guiderna Ulrica Norberg och Maria Söderholm dig till ett inspirerande vintervandrings- och yogaretreat i underbara Abisko nära Lapporten. 

Föreställ dig vandring i ett vitt, snörikt landskap i Lappland där norrskenet dansar på himlen omgiven av tyst vildmark.

Vintervandring under den mest norrskensrika perioden av året är något alldeles extraordinärt. Så här års är dagsljuset begränsat så vi ger oss ut på förmiddagen efter frukost, för att återvända på eftermiddag lagom till skön eftermiddagsyoga, bastu för den som önskar, innan det dukas fram middag på bästa Abisko Mountain Lodge, där vi kommer att bo, äta och utgå ifrån under denna långhelg.

Vi hoppas naturligtvis på att vi även ska få uppleva det magiska norrskenet. Visste du för övrigt att Abisko nationalpark är en av världens bästa platser för den som vill se norrsken? Vi lär oss mer om det på plats.    Vill du passa på att lägga till ännu en speciell upplevelse kan du boka hundspann som tillägg. Beroende på snödjupet genomförs det antingen i Abisko eller i Kiruna.

Vi erbjuder två dagsvandringar, både längs Kungsleden samt andra kringleder. Till vår hjälp har vi en lokal guide med oss som är van vid att vistas i dessa miljöer och kan berätta om den unika miljön och omgivningarna. Vandringarna anpassas naturligtvis efter väder och snödjup. Att vandra på vintern är mer skonsamt för kroppen än vandring på barmark samt är en utomordentlig motion för hela kroppen.

Förra året hade vi tur och fick se underbara norrsken dansandes på himlen och chansen är stor att vi även får uppleva det denna gång igen. Forskare menar att vi befinner oss i en tid då norrsken ökar alltmer runt polcirkeln under vinterhalvåret. Visste du för övrigt att Abisko nationalpark är en av världens bästa platser för den som vill se norrsken? Vi lär oss mer om det och mer på plats.

Dag 1 Ankomst och incheckning Samling för genomgång av dagarna, presentation, berätta om hotellet etc.  Gemensam middag

Dag 2 Frukost Första vandringsdagen. Vi stämmer av väder etc under frukosten, om det är ok så vandrar vi direkt från hotellet upp till Stor-näbben, här har man en underbar 360-graders utsikt över Lapporten, Torneträsk och fjällen runtomkring. Eftermiddags-yoga Middag, genomgång av nästa dag

Dag 3 Samma som dag 2, men en annan vandring.

Dag 4 Frukost  Vi skiljs åt efter en upplevelserik och underbar långhelg

Programmet ger en översiktlig beskrivning av helgen och ska ses som preliminärt. Bland annat väder och vind kan påverka schemat.

Ulrica Norberg och Maria Söderholm leder detta retreat och vissa sträckor träffar du även en lokal, certifierad vandringsguide.

Ulrica och Maria har en gedigen erfarenhet av att leda vandring i olika miljöer, runt om i världen. Under pandemin uppstod tanken om att genomföra en vinter-vandringsresa i Sverige. Denna duo utgår från begreppet "hikefulness" där vandring är ett sätt att skapa medveten närvaro i naturen. Det är i naturen, på vandringsleden, i bergen som det fysiska, emotionella och spirituella samverkar och sinnena öppnar sig. Där vi kan växa som människor i takt med varje steg och hjärtslag.  Vintervandring definierar i högsta grad hikefulness.

Tre långa ,sköna yogapass erbjuds under ledning av Ulrica. Hon anpassar yogan efter dagens aktiviteter. Har du inte yogat med Ulrica tidigare så har du något att se fram emot då hon är en av de mest rutinerade och omtyckta lärarna i norra Europa och hon är känd för sin omfattande kunskap, lyhördhet och fantastiska förmåga att sätta samman en yogapraktik som passar alla. Du behöver inte ha några erfarenheter av yoga.

Dela detta evenemang

bottom of page