top of page

sön 22 okt.

|

Yoga shakti + Online

YINPEDAGOGIK & LEDARSKAP WORKSHOP

En workshop för yinyogalärare om hur du kan utveckla ditt ledarskap, sekvensering och pedagogik.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
YINPEDAGOGIK & LEDARSKAP WORKSHOP
YINPEDAGOGIK & LEDARSKAP WORKSHOP

Tid och plats

22 okt. 2023 10:00 – 13:00 CEST

Yoga shakti + Online

Om evenemanget

YINPEDAGOGIK & LEDARSKAP

För dig som undervisar i yinyoga och önskar få ny inspiration och kunskap 

Önskar du nya sätt att variera din yinundervisning? 

Få ny inspiration till sekvensering? 

Utveckla din pedagogik? 

Lära dig mer om hur du kan omsätta filosofi i praktik samt få dina elever att öka fokus och innkänning samt kroppskännedom och självinsikt? 

Behöver du lära dig mer om hur du gör din undervisning mer individanpassad och trygg för dina elever? 

Vad är det som gör att yin kan vara ett sätt att öka kreativitet, verka avstressande för sinnet och minska nedbrytning av muskelmassa?

Du får här möjligheten att få än mer mer kunskap om vår kropps myofasciala strukturer och hur de påverkar delar av vårt medvetande och kroppen. Även hur våra kroppsliga strukturer påverkas på olika sätt genom HUR vi placerar oss i positionerna, SÄTTET vi avlastar leder, PÅ VILKET SÄTT vi andas och VART vi riktar andetaget och uppmärksamheten när vi väl är i positionen. Dessa komponenter har stor betydelse för kvaliteten och upplevelsen av vår praktik. 

Denna dag involverar mycket praktik och praktiskt utforskande samt förstås teori som ligger till grund för inkänning, analys och diskussion. Dina lärare Hillevi och Ulrica kommer också att visa hur yinpraktiken kan anpassas på olika sätt för olika effekt, grad av fokus och kultiverande av koncentration och avspänning. Hur du kan utveckla din pedagogik, få nya nyanser av ord, beskrivningar och sammansättning av pass. 

En yin praktik handlar om att placera sin kropp på olika sätt och anamma en stillsamhet och där träna på inkänning, för att hjälpa muskler att slappna av och devalvera spänningstryck i kropp, sinne och själ. På så sätt kan sinnena få vila och användas på andra sätt vilket gör oss mer vakna och alerta efteråt och kroppen får tid och utrymme att kunna släppa slaggprodukter och öka cirkulation vilket minskar stelhet, stress och ömhet. Du kliver ut med mycket praktik i kroppen, fördjupad kunskap om yin och andning i samspel, mer hur du kan samarbeta med ditt nervsystem/fascia samt göra din yinpraktik än mer individ och situationsanpassad.  

FÖR VEM?

Du som är yinyogalärare och önskar mer kött på benen, få ny inspiration, praktisera själv och öka inspiration.

DATUM: 22 oktober 2023

TID:  Söndag 10-13

PLATS: Stockholm (Högbergsgatan 30A) + ONLINE via ZOOM

PRIS:  1550 sek inkl moms

INNEHÅLL:

Yinanpssad pedagogik

Med individen i fokus

Närvarande ledarskap - vad innebär det? 

Props i yin - hur använder jag dem klokt och effektivt? 

Sekvensering 

OM LÄRARNA:

Yogiraj Ulrica Norberg var en av de första att ta in Yinyoga i Skandiavien i början av 2000-talet och hennes bok YINYOGA (som hon skrev på engelska) blev en bästsäljare i USA när den kom ut 2013. Ulrica väver samman sin egen lågna erfarenhet av praktiken med hennes utbildningserfarenhet både från yoga, energimedicin och lång akademisk utbildning. Hon representerar en mer individanpassad yinpraktik, där det handlar om att utgå från förutsättningar i stunden med syfte att skapa större funkntionalitet i kropp, sinne och själ. 

Hillevi Borga är en erkänd Leg Fysioterapeut och yogalärare som i över 20 år specialiserat sig på manuell terapi men även på studier i biomekanik och neurofysiologi och hon finner att en yinpraktik mer fokuserad på inkänning, individualiet och nervsystem är en av de mest läkande och stärkande formen av yoga och ett ypperligt komplement till annan träning.

VARMT VÄLKOMMEN!

Biljetter

 • YINPEDAGOGIK - PÅ PLATS

  1 550,00 kr
  Skatt: moms inkluderad
  Försäljning avslutad
 • YINPEDAGOGIK - ONLINE

  1 550,00 kr
  Skatt: moms inkluderad
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page