top of page

lör 21 okt.

|

Yoga shakti + Online

YINSPIRERA DITT LIV WORKSHOP

En workshop som fokuserar sig på hur en anpassad yinpraktik kan förädla andningskvaliteten, fokus och minska spänningar i kropp och sinne. Samt hur man med enkla grepp anpassa praktiken för individen.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
YINSPIRERA DITT LIV WORKSHOP
YINSPIRERA DITT LIV WORKSHOP

Tid och plats

21 okt. 2023 09:00 – 16:00 CEST

Yoga shakti + Online

Om evenemanget

YINSPIERA DITT LIV

För dig som vill fördjupa din yinpraktik, finna ökad inspiration och dig lära mer om människokroppen i stillhet och rörelse. 

Hur kan en yinpraktik förädla andningen och cirkulation?

Vad är autonom reglering och hur kan jag påverka det genom sättet jag praktiserar yin?

Vad är det som bidrar till att en yinpraktik så effektivt kan minska stresspåslag, balansera och stärka nervsystemet?

Du får här möjligheten att få än mer mer kunskap om vår kropps myofasciala strukturer och hur de påverkar delar av vårt medvetande och kroppen. Även hur våra kroppsliga strukturer påverkas på olika sätt genom HUR vi placerar oss i positionerna, SÄTTET vi avlastar leder, PÅ VILKET SÄTT vi andas och VART vi riktar andetaget och uppmärksamheten när vi väl är i positionen. Dessa komponenter har stor betydelse för kvaliteten och upplevelsen av vår praktik. 

Denna dag involverar mycket praktik och praktiskt utforskande samt förstås teori som ligger till grund för inkänning, analys och diskussion. Dina lärare Hillevi och Ulrica kommer också att visa hur yinpraktiken kan anpassas på olika sätt för olika effekt, grad av fokus och kultiverande av koncentration och avspänning. 

En yin praktik handlar om att placera sin kropp på olika sätt och anamma en stillsamhet och där träna på inkänning, för att hjälpa muskler att slappna av och devalvera spänningstryck i kropp, sinne och själ. På så sätt kan sinnena få vila och användas på andra sätt vilket gör oss mer vakna och alerta efteråt och kroppen får tid och utrymme att kunna släppa slaggprodukter och öka cirkulation vilket minskar stelhet, stress och ömhet. Du kliver ut med mycket praktik i kroppen, fördjupad kunskap om yin och andning i samspel, mer hur du kan samarbeta med ditt nervsystem/fascia samt göra din yinpraktik än mer individ och situationsanpassad.  

FÖR VEM?

Du som har praktiserat yinyoga under flera år eller är yinyogalärare och önskar mer kött på benen, få ny inspiration, praktisera själv och öka inspiration.

DATUM: 21 oktober 2023

TID:  Lördag 9-16

PLATS: Stockholm (Högbergsgatan 30A) + ONLINE via ZOOM

PRIS:  1750 sek inkl moms

INNEHÅLL:

Anatomi, neurologi, fysiologi

Applicering och träning på metod

Yinpraktik för olika kroppar, syften och behov

Yin i realtion till andning och meditation

Praktik

OM LÄRARNA:

Yogiraj Ulrica Norberg var en av de första att ta in Yinyoga i Skandiavien i början av 2000-talet och hennes bok YINYOGA (som hon skrev på engelska) blev en bästsäljare i USA när den kom ut 2013. Ulrica väver samman sin egen lågna erfarenhet av praktiken med hennes utbildningserfarenhet både från yoga, energimedicin och lång akademisk utbildning. Hon representerar en mer individanpassad yinpraktik, där det handlar om att utgå från förutsättningar i stunden med syfte att skapa större funkntionalitet i kropp, sinne och själ. 

Hillevi Borga är en erkänd Leg Fysioterapeut och yogalärare som i över 20 år specialiserat sig på manuell terapi men även på studier i biomekanik och neurofysiologi och hon finner att en yinpraktik mer fokuserad på inkänning, individualiet och nervsystem är en av de mest läkande och stärkande formen av yoga och ett ypperligt komplement till annan träning.

VARMT VÄLKOMMEN!

Biljetter

 • YINSPIRERA DITT LIV- PÅ PLATS

  1 750,00 kr
  Skatt: moms inkluderad
  Försäljning avslutad
 • YINSPIRERA DITT LIV - ONLINE

  1 750,00 kr
  Skatt: moms inkluderad
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page