top of page

fre 20 okt.

|

Stockholm

YINYOGAUTBILDNING -Go deeper

Fördjupa dig i yinpraktiken, utveckla din pedagogik och lär dig mer om hur du kan omvandla spänningsmönster till kraft.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
YINYOGAUTBILDNING -Go deeper
YINYOGAUTBILDNING -Go deeper

Tid och plats

20 okt. 2023 09:00 – 22 okt. 2023 16:00

Stockholm

Om evenemanget

GO DEEPER INTO YIN

För dig som vill fördjupa din yinpraktik, lära mer 

och få ett 50 hr certifikat i yinyoga (om du är yinlärare med 25 hr sedan tidigare) 

Hur kan en yinpraktik förädla andningen och cirkulation? 

Vad är autonom reglering och hur kan jag påverka det genom sättet jag praktiserar yin? 

Vad är det som bidrar till att en yinpraktik så effektivt kan minska stresspåslag, balansera och stärka nervsystemet och hur bör man lägga upp en yinpraktik om man är intresserad av att använda yin som ett sätt att återhämta kraft? Och vad är det som gör att yin kan vara ett sätt att öka kreativitet, minska nedbrytning av muskelmassa samt minska inflammation i kroppen? 

Du får här möjligheten att få än mer kunskap om vår kropps struktur och hur tonus i dem påverkar delar av vårt medvetande och kroppen. Även hur våra kroppsliga strukturer påverkas på olika sätt genom HUR vi placerar oss i positionerna, SÄTTET vi avlastar leder, PÅ VILKET SÄTT vi andas och VART vi riktar andetaget och uppmärksamheten när vi väl är i positionen. Dessa komponenter har stor betydelse för effekten av praktiken. 

Hillevi och Ulrica kommer även belysa hur yinpraktiken kan anpassas efter individ för effekt, grad av fokus och kultiverande av koncentration och avspänning. En yin praktik handlar om att placera sin kropp på olika sätt och anamma en stillsamhet och där successivt fördjupa inkänning, hjälpa muskler att slappna av och underlätta att devalvera spänningstryck i kropp, sinne och själ. På så sätt kan sinnena få vila och användas på andra sätt vilket gör oss mer vakna och alerta efteråt och kroppen får tid och utrymme att kunna släppa slaggprodukter och öka cirkulation vilket minskar stelhet, stress och ömhet.

Denna kurs involverar mycket praktik och praktiskt utforskande samt förstås teori som ligger till grund för inkänning, analys och diskussion. Du kliver ut med mycket praktik i kroppen, fördjupad kunskap om nervsystem/fascia/sinnen/individualitet och än fler tekniker, fler variationer på positioner, rörelseanalyser samt hur man kan öka individanpassning av yinpraktiken.  Utöver det tittar vi även på hur vi med yin kan vara en del i att öka förståelsen om oss själva och söka komma mer i kontakt med vår potential. 

Dina lärare Ulrica Norberg och Hillevi Borga har utövat yin sedan länge och har utbildat flertalet av lärarna i Skandinavien. I denna unika utbildning som fokuserar sig mer på en funktionell yinyogapraktik, får du ta del av deras omfattande erfarenhet, kunskap och kloka insikter. 

FÖR VEM? 

Du som har praktiserat yinyoga under flera år eller är yinyogalärare och önskar mer kött på benen, få ny inspiration, praktisera själv och öka inspiration.

Denna utbildning kan räknas om en sk. Continuing Education för dig som har en Yoga Alliance certifiering och är en ypperlig påbyggnadskurs för dig som gått vår  (eller annan kurs i liknande utsträckning) grundläggande kurs (25 hr) i yinyoga. Du får efter utbildingen ett certifikat. 

OBS!

Önskar du bara praktisera och inte ta hela utbildningen har du möjlighet att deltaga bara på fredagen, lördagen eller söndagen. Se workshops 

DATUM: 20-22 oktober 2023

TID: Fredag 15-18, Lördag 9-16, Söndag 10-13

PLATS: Stockholm (Högbergsgatan 30A) + ONLINE via ZOOM 

PRIS:  5500 sek inkl moms

I priset ingår kursmaterial, undervisning och att du får ha inspelningen i 10 dagar i efterhand. 

INNEHÅLL: 

Anatomi, neurologi, fysiologi

Applicering och träning på metod

Yinpraktik för olika kroppar, syften och behov

Praktik

Yin i relation till andning och meditation

Yinpraktikens unika pedagogik

Teorier om avspänning & avspänningspraktik

OM LÄRARNA: 

Yogiraj Ulrica Norberg var en av de första att ta in Yinyoga i Skandiavien i början av 2000-talet och hennes bok YINYOGA (som hon skrev på engelska) blev en bästsäljare i USA när den kom ut 2013. Ulrica väver samman sin egen lågna erfarenhet av praktiken med hennes utbildningserfarenhet både från yoga, energimedicin och lång akademisk utbildning. Hon representerar en mer individanpassad yinpraktik, där det handlar om att utgå från förutsättningar i stunden med syfte att skapa större funkntionalitet i kropp, sinne och själ. 

Hillevi Borga är en erkänd Leg Fysioterapeut och yogalärare som i över 20 år specialiserat sig på manuell terapi men även på studier i biomekanik och neurofysiologi och hon finner att en yinpraktik mer fokuserad på inkänning, individualiet och nervsystem är en av de mest läkande och stärkande formen av yoga och ett ypperligt komplement till annan träning. 

VARMT VÄLKOMMEN!

Biljetter

 • Go deeper STUDIOPLATS

  5 500,00 kr
  Skatt: MOMS inkluderad
  Försäljning avslutad
 • Go deeper ONLINEPLATS

  5 500,00 kr
  Skatt: MOMS inkluderad
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page