top of page

fre 23 aug.

|

Stockholm

YOGAANATOMI & BIOMEKANIK

Fördjupningsutbildning för yogalärare och inbitna yogis i anatomi, biomekanik och fysiologi

YOGAANATOMI & BIOMEKANIK
YOGAANATOMI & BIOMEKANIK

Tid och plats

23 aug. 2024 10:00 – 25 aug. 2024 16:00

Stockholm

Om evenemanget

ANATOMI, BIOMEKNIK OCH FYSIOLOGI i relation till yogapraktikserande

Samband, kedjor och värdet av att väva samman kropp, hjärna och nervssystem till en mer hållbar enhet. 

Det finns otroligt många fördelar med att kunna mer om den mänskliga rörlseapparaten kroppen och  hur dess olika delar samverkar med varandra samt om muskelkedjor, rörelseplan och fasciastråk. Samt hur våra organ och nervystem samverkar. Vet vi det uppstår kortare sträckor mellan omedvetenhet och medvetenhet då kroppskännedomen ökar. Framför allt om vi tittar på anatomin utifrån ett funktionellt perspektiv. Även när ddet gäller vår yogapraktik. Just att skapa öka funktionalitet, smidighet, utållighet, balans och styrka genom HUR och på vilket sätt vi praktiserar. 

Vi är psykosomatiska varelser.  Psyko betyder själ på latin och Soma står för kropp.  Vår själ och kropp hör ihop. I yoga ser vi på det genom ett 3-lins perspektiv: Kroppen påverkar sinnet och när dessa två okas samman bildar de en synergi och skapar på så sätt en ingång till en människas djup; själen. Kroppen, sinnet och själen är alltid i relation med varandra. Därav ordet yoga; att oka samman. Fusionera. Integrera. När dessa delar av oss som människa separeras uppstår lidande och obalans. Urkoppling och bortkoppling är orsaken till ohälsa och då är svaret på hälsoökning just att arbeta med sammankoppling, väcka/cirkulera och stimulera/arbeta praktiskt.

Vi människor får ont i kroppen av över- eller under användning och ensidighet. Kroppen behöver användas på en massa olika sätt för att bla. cirkulation ska fungera optimalt. Mentalt gäller samma premiss; för att vi ska undvika autonoma tankemönster som begränsar oss i exempelvis tro att vi är våra tankar behöver vårt sinne få utrymme, luft och träning.

I den här utbildningen går vi in på att lära oss mer om hur vi kan öka funktionalitet, om psykosomatik, biomekanik, fysiologi och varför nervystemet är så viktigt att förstå. Därför kan du nervsystemet har du hittar din joystick till din energi.

Vi tittar på hur negativ stress påverkar vår yoga utifrån ett anatomiskt perspektiv samt hur vi kan mobilisera kraft och träna vår neuromuskulatur på kloka sätt. 

DATUM: 23-25 augusti 2024

TIDER: 

Fredag kl 10-17

Lördag 9-18

Söndag 9-15.30

PLATS: Yoga Shakti, Högbergsgatan 30A, Stockholm

PRIS: 3500 sek

I priset ingår omfattande kursmaterial, intyg och all undervisining. 

FÖRKUNSKAP:  Yogalärarutbildning (200 hr) samt minst 50 timmar undervisningserfarenhet samt en grunndläggande förståelse av kroppens anatomi. 

LÄRARE:

Ulrica Norberg och speciallärare

HAR DU FRÅGOR?

Vi hjälper dig gärna!

MAIL: info@yogaforlife.nu

TELEFON: 08-10 52 71

Biljetter

  • YOGAANATOMI fördjupning

    3 500,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page