top of page
YOGA FOR LIFE

INSPIRATION

YOGA FOR LIFE

Från mattan ut i livet. 200 hr utbildning

VÄLKOMMEN!

Längtar du efter att integrera yoga, andningsträning och meditation in i ditt liv i större utsträckning? Önskar en utbildning som tar hänsyn till där du är och vad du redan kan?

Har du utövat yoga en tid och vill veta mer om dess filosofi, historia samt lära dig mer om yogapraktiken?  Vill du dela yoga med andra och börja undervisa?

Söker du efter en trygg och stabil utbildning med erfarna och inspirerande lärare där du får möjlighet att utveckla dig själv och dina förmågor?  

Då har du kommit rätt.

S01-YA-SCHOOL-RYS-200.jpg
Yoga for Life

"Tusen tack för att ni står för så mycket sundhet, kunskap och klokskap. Jag är så tacksam och har aldrig mått bättre"

EVELINA

"100% nöjd och lärarna är de mest kompetenta jag träffat. De har självdistans, respekt för individen och magisk pedagogik. "

SUSANNE

"Yoga for Life utbildningen är modern, inkluderande, respekterande, nyanserad och hållbar i sin filosofi. Älskart."

ANNA

"Jag fick en grym lärarutbildning men också SÅ mycket mer jag kommer att kunna använda i resten av mitt liv. TACK."

MADELEINE

Yoga for Life 
LIVING INSPIRED
200 hr

 


KURSSTART APRIL 2023

Utbildningen, som är uppdelad i olika delar och format är ett så kallat blended learning format med en kombination av  förinspelat material som du kan ta del av när det passar dig,  kursträffar IRL samt på zoom, reflektionsuppgifter, läsa litteratur, lyssna/se på inspirerande föreläsningar samt olika gruppmoment och en retreatvecka. under sommaren där du får känna en tillhörighet och närvaro med gruppen och lärarna.
Här tar vi hänsyn till vad du redan kan, där du är och vad du behöver. Så tack vare formatet, kan utbildningen än mer individanpassas för just dina behov. 

KURSPLAN:
Vid registrering får du en utförlig kursplan med mer detaljera överblick, inspirerande texter att läsa och länkar till föreläsningar och mängder av yogaklasser att inspireras av och ha tillgång till under hela utbildningen. 
 

YOGA FOR LIFE

UTBILDNINGSUPPLÄGG 2023:

APRIL - Kursen mjukstartar med introduktionsföreläsningar och förinspelade klasser du tar  3-4 ggr veckan. Som om du har en egen yogastudio hemma. 

MAJ - Du arbetar med vår yoga anatomi kurs. Fokus på teknik, metod och asana. Arbetar upp en egen praktik. 

JUNI - Retreatvecka 25 -30 juni

JULI - Påbörjar meditationskurs. Fokus andning, fokus och mental träning

AUGUSTI - Jobbar vidare med meditationskursen samt kursträff via ZOOM den 27 augusti. 
SEPTEMBER- Kurshelg i Stockholm den 22-23 september. Fokus på den andliga praktiken, återhämtning och individualitet. 

OKTOBER - Vi börjar fördjupa oss i pedagogik, ledarskap och lärarollen. 
NOVEMBER - Kurshelg i Stockholm den 17-19 november. Inriktning på sekvensering, undervisning och pedagogik. 

DECEMBER - Avslutning den 3 december via ZOOM. 

 

KURSINFORMATION: 
Denna matnyttiga och fylliga kurs ger dig en perfekt grund till en hållbar yogapraktik men även grunden för att undervisa och dela yoga till andra. Du fördjupar dina kunskaper om människokroppen, andetaget, sinnets påverkan på kropp och själ, asana/rörelseanalys, behovsanpassad yogapraktik och mycket mer. Du kommer att praktisera mycket yoga men även ta del av föreläsningar och diskussion.  Här fokuserar vi på hjärnan, nervsystemet och studera kropp-sinne relationen och hur vi kan påverka det samspelet mot bättre balans. Genom teori och praktik tränar du fokus, koncentration och sinnlig närvaro. Du kommer att få praktisera andningsträning, meditation, reflektion och ta del av den yogiska filosofin som handlar om mental träning och stresshantering. 

 

Den här kursen inriktar sig på livet och hur vi förhåller oss till oss själva och vår omvärld. Du får en insyn i yogatraditionens rika värld, fylld av insikter om personlig utveckling och själsligt växande. Vi fördjupar oss i filosofin och praktikserar metoder som spänner över områden som chakra, ayurveda, mantra, chanting, bidra med mera. 

Yogalärarrollen involverar mycket och i fokus står det egna personliga ledarskapet. Att leda sig själv är en förutsättning för att leda andra. Här får du lära dig pedagogik, hur du lägger upp klasser och undervisning, träna din röst och vi vägleder dig till hur du kan arbeta hållbart som yogalärare.MÅLSÄTTNING: 
Efter att ha arbetat med yogautbildningar sedan 1999 har vi lång erfarenhet av lärandeprocessen, om hur olika individer tar sig an material och de olika momenten, vad som är utmanande för många och vad som gör skillnad för utveckling, inspiration och motivation. En av de många insikterna vi tar avstamp ifrån är att för att kunna använda yoga in i livet på olika sätt, så måste den först integreras i individen. Landa in och anpassas efter förutsättningarna. Och ta det därifrån. 
Via utbildningens olika moment  får du möjligheten och stödet att öka medvetenhetsgraden i sinnet bjuda inden fysiska yogan in i kroppen för ökad balans, och låta filosofin inspirera till självreflektion och personlig utveckling. Vi tror på att lära för livet mer än för stunder och att det leder till en hållbar och sund hälsa.  Många av de yogiska principerna är inte bara applicerbara på yogamattan utan kan även tjäna oss väl ute i livet. I möten med andra människor. På jobbet. I kaos. I framgång. I sjukdom likväl som vid god hälsa. 

Vår målsättning är att ge dig som elev en ökad förståelse för teknikerna och dess syfte, mål och intention likväl som att ge dig tid och guidning i hur du kan integrera dem i dig själv.

Kursinnehåll under utbildningen

Anatomi
Biomekanik
Fysiologi

Asanapraktik och teori

Rörelseanalys

Introduktion till Ayurveda
Yogahistorik och filosofi
Studier av klassiska yogaskrifter
Chakrasystemet
Andningsteknik och andningsträning; Pranayama
Andningslära
Restorative yoga – Återhämtning och avspänning
Prenatal Yoga – Anpassa yoga för gravida i klassen
Meditation- teori och praktik
Energilära
Röstträning, Pedagogik
Yogiskt ledarskap
Personlig utveckling- hitta metoder för integration
Individualitet - anpassa praktiken efter förutsättningar
Chanting/mantra

Ljus och skugga

PRISPAKET

40.000 kr 
inkl moms
(företag ex moms)


I priset ingår: 
1 av Ulricas böcker, kursmanual, onlinekurser värda 5000 kr, handledning, certifiering, unikt inspelat material, ett av världens mest rutinerande lärarteam, retreatvecka och 6 månaders prenumeration på YOGOBE. 

Det som tillkommer är kostnaden för kost och logi under retreatveckan samt kurslitteratur. 

YOGA FOR LIFE

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig!

bottom of page