top of page
Yoga for Life

LÄRARE

YOGA FOR LIFE

Vidareutbildning för yogalärare 500 hr

Bygg på din redan 200 hr utbildning mot en 500 hr certifiering.

För att erhålla 500 timmars licens enligt Yoga Alliance, bygger du på din 200 h utbildning med 300 timmar för att komma upp i 500 hr. Hos oss på YOGA FOR LIFE är dessa timmar är uppdelade i olika moduler med olika inriktningar som tillsammans ger dig en gedigen vidareutbildning. Du läser du dessa på helgbasis i lugn och ro över ett års tid så du kan arbeta vid sidan om.

NÄSTA UTBILDNINGSTART är i Juni 2024

S01-YA-SCHOOL-RYS-500.jpg
Ulrica Norberg | Yoga for Life
yogaunnion villabaro_edited_edited.jpg

UPPLÄGG

VARFÖR 500 HR UTBILDNING?
Alltfler yogastudios i Skandinavien och övriga världen, sätter kriteriet att alla deras yogalärare ska ha minst 500 hr certifierad lärarutbildning. Med en 500 certifiering blir du en större tillång för studion/anläggningen då du kan undervisa fler yogastilar,  stilsanpassad yoga, kan individanpassa praktiken för olika behov bättre då du kommer ha ökad kunskap i anatomi, biomekanik, fysiologi, psykologi samt personlig utveckling. Du kommer med stor säkerhet attrahera fler elever på grund av att du kan mycket mer om yoga som livsfilosofi, hälsometod och vet mer om dess tradition och olika metoder. Utöver detta kommer din personliga praktik att utvecklas till att bli mer anpassad efter behov och för livet. 

Vår 500 timmars utbildning fokuserar på att fördjupa, förädla och förfina kunskaperna i yogautövandet tillika pedagogiken, ledarskapet och metodiken i asana, pranayama, kriya yoga, ayurveda, meditation med mera samt utöka lärdomar i anatomi, fysiologi, biomekanik, sekvensering, filosofi, chanting, ledarskap, och yogateknik.

Av de 300 timmar som vidareutbildningen består av är 250 timmar en fast/obligatorisk del i form av 6 stycken moduler som fokuserar på olika aspekter av yogapraktiken, filosofi, anatomi/fysiologi/biomekanik, energiarbete, pedagogik och ledarskap mm. De övriga 50 timmarna fördelas på 30 timmar som involverar handledning, att assistera en erfaren yogalärare 10 hr och göra ett specialarbete på 15 hr. Kvar står en så kallad valfri del på 20 timmar där du kan välja att specialisera dig inom ett visst område som exempelvis Ayurveda, Restorativeyoga, Yin, Meditation mm. (Den valfria delen bekostar du själv).

De obligatoriska modulerna är på olika antal timmar.  Varje modul innehåller asanapraktik, föreläsningar, grupparbete och diskussion samt du kommer att få ett unikt material för respektive del av din lärare. Det ingår även zoomföreläsningar inför kursträffenn samt efteråt (vissa är ej obligatoriska och spelas in så du kan se i efterhand)  Efter varje modul kommer en hemuppgift att lämna in.

FRÅN ANNAN YOGASKOLA?
Du är varmt välkommen att studera vidare med oss.
För dig som kommer ifrån en annan utbildningsorganisatör än YOGA FOR LIFE behöver inte komplettera din utbildning för att fortsätta din utbildning till 500 hr hos oss. 

Läs mer
IMG_6447_edited.jpg

MODULER- en översikt

1: ASANA LAB (50 hr)  
Datum: 
7-9 juni 2024

2: ANATOMI/BIOMEKANIK/FYSIOLOGI (35 hr)
Datum: 23-25 augusti 2024
3: FILOSOFI (40 hr)
Datum: 27-29 sept 2024

4: PRANAYAMA (40 hr) 
Datum: 18-20 okt 2024
5: MANTRA, MUDRA, CHANTING (35 hr)
Datum: 15-17 nov 2024
6: TEACH-SEKVENSERING, PEDAGOGIK, LEDARSKAP (50hr) 
Datum: 23-26 januari 2025

7: EGET ARBETE/PÅ EGEN HAND (30 hr)
Specialarbete och assistera en erfaren yogalärare

 

8: VALBAR KURS/WORKSHOP (20 hr). Du väljer själv vilken kurs, workshop (eller retreat) för att fördjupa dig inom det som intresserar dig. (Denna kurs ligger utanför kurspriset). 

Alla dessa moment ger totalt 300 hr och underlag för 500 hr certifiering. Vid anmälan får du en kursplan med tydlig överblick över alla kursmoment så att du i lugn och ro kan planera din utbildningstid.

FRÅGOR?

"Yoga is the journey of the Self, through the Self, to the Self."

-THE BHAGAVAD GITA

 

Kriterier

FÖRKUNSKAPER:
- Godkänd 200 hr yogalärarutbildning

- Minst 3 års regelbunden yogapraktik

FÖR ATT ERHÅLLA CERTIFIKAT::

- 100 % närvaro (Det går alltid att ta igen om du missar)

- Gör alla hemuppgifter ( 7 st - 6 st plus 1 st för den valfria modulen) och får godkänt av din handledare

- Assistera en erfaren (E-RYT 500) lärare 
- Godkänt specialarbete  

ulrica o rikard_edited.jpg
“Tusen tack för den bästa utbildningen jag gått i hela mitt liv. Aldrig trodde jag skulle lära mig så mycket om mig själv,  vetenskap, andlighet så till den grad att jag nu är rustad att följa min egen kompass. TACK!"

Susanne, Stockholm

Grå yogamattor

PRIS

PAKETPRIS: 
45 500  kr (inkl moms. Ex moms om du tar det på företaget).
I paketpriset ingår handledning, kursmanualer, certifiering, videobibliotek, 2 onlinekurser värda totalt 2500 kr,  1 kursbok, rabattkod till träningskort på Yoga Shakti och goodiebag med användbarheter för yoga ingår i priset. 

EARLY BIRD! Om du anmäler dig innan 31 december 2023 får du 2000 kr rabatt. 


*Du kan dela upp betalningen i två eller tre delfakturor. Meddela oss i din anmälan om du vill ha en betalningsplan. 

(Det som tillkommer utöver detta är dina valbara kurs/workshop hos oss på ca 3000 kr samt kostnad för kurslitteratur - ca 500 kr)

Frågor?

Tveka inte att höra av dig!

bottom of page