top of page

ons 15 mars

|

Stockholm

YOGA UTBILDNING 500 hr 2024

EXPAND & EVOLVE. För yogalärare som vill utvecklas vidare och lära mer. Bygg vidare kunskaper och väx som yogalärare.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
YOGA UTBILDNING 500 hr  2024
YOGA UTBILDNING 500 hr  2024

Tid och plats

15 mars 2023 09:00

Stockholm

Om evenemanget

EXPAND & EVOLVE 

YOGALÄRARUTBILDING 500 HR

KURSSTART MARS 2024

BOKA / LÄS MER 

LÄNGTAR du efter mer? Hos oss kan du som är 200 hr certifierad yogalärare fördjupa dina redan förankrade kunskaper.   För att erhålla 500 timmars licens enligt Yoga Alliance, bygger du på din 200 h utbildning med 300 timmar för att komma upp i 500 hr. Hos oss på YOGA FOR LIFE är dessa timmar är uppdelade 8 moduler med olika inriktningar som tillsammans ger dig en gedigen vidareutbildning. Du läser du dessa på helgbasis i lugn och ro över ett års tid så du kan arbeta vid sidan om.

VARFÖR 500 HR UTBILDNING? Alltfler yogastudios i Skandinavien och övriga världen, sätter kriteriet att alla deras yogalärare ska ha minst 500 hr certifierad lärarutbildning. Med en 500 certifiering blir du en större tillång för studion/anläggningen då du kan undervisa fler yogastilar,  stilsanpassad yoga, kan individanpassa praktiken för olika behov bättre då du kommer ha ökad kunskap i anatomi, biomekanik, fysiologi, psykologi samt personlig utveckling. Du kommer med stor säkerhet attrahera fler elever på grund av att du kan mycket mer om yoga som livsfilosofi, hälsometod och vet mer om dess tradition och olika metoder. Utöver detta kommer din personliga praktik att utvecklas till att bli mer anpassad efter behov och för livet.  Vår 500 timmars utbildning fokuserar på att fördjupa, förädla och förfina kunskaperna i yogautövandet tillika pedagogiken, ledarskapet och metodiken i asana, pranayama, kriya yoga, ayurveda, meditation med mera samt utöka lärdomar i anatomi, fysiologi, biomekanik, sekvensering, filosofi, chanting, ledarskap, och yogateknik.

Av de 300 timmar som vidareutbildningen består av är 270 timmar en fast/obligatorisk del i form av åtta moduler som fokuserar på olika aspekter av yogapraktiken, pedagogik och ledarskap. De övriga 30 timmarna involverar handledning, att assistera en erfaren yogalärare 10 hr och göra ett specialarbete på 15 hr.

De olika modulerna är på olika antal timmar.  Varje modul innehåller asanapraktik, föreläsningar, grupparbete och diskussion samt du kommer att få ett unikt material för respektive del av din lärare. Efter varje modul kommer en hemuppgift att lämna in.

FRÅN ANNAN YOGASKOLA? Du är varmt välkommen att studera vidare med oss. För dig som kommer ifrån en annan utbildningsorganisatör än YOGA FOR LIFE så behöver du inte komplettera din utbildning för att fortsätta din utbildning till 500 hr hos oss.

LÄS MER / ANMÄLAN

Dela detta evenemang

bottom of page